İzmir TÜMSİAD Üyeleri Referandum Sürecini Değerlendirdi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) İzmir Şubesi üyeleri İzmir’in Buca ilçesinde düzenlenen toplantıda referandum sürecini değerlendirdi.

İzmir TÜMSİAD Üyeleri Referandum Sürecini Değerlendirdi
TÜMSİAD İzmir Şubesi üyeleri 16 Nisan’da yapılacak referandum süreci hakkında görüş ve düşüncelerini paylaşmak üzere düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, İzmir AK Parti Milletvekili Kerem Ali Sürekli, TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Başkanı Mehmet Ceylan, TÜMSİAD İzmir Şubesi Başkanı Erkan Çoruk ve Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal ile üyeler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD İzmir Şubesi Başkanı Erkan Çoruk, "Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak 2005 yılında kurulan derneğimiz bugün itibariyle Türkiye genelinde 12 bin üyesiyle ve İzmir şubesi 500 üyeyle çalışmalara devam ediyor. Türkiye genelinde 81 temsilcilik, 51 noktada şubesi uluslararası arenada 9 ülkede genel merkez çözüm ortağı yine 45 temsilciliğiyle inşallah milletimizin birliği, kalkınması ve beraberliği için çalışmalara devam etmektedir. Gerçekten 2006 yılında yaşadığımız badireler hepimiz için çok üzücü. Bunun ekonomiye yansımaları da rakamsal olarak belirli noktalara yansıdı. Biliyorsunuz ülkemizin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık hedeflerine ulaşma noktasında, 2016 yılındaki 215 milyarlık bir hedefimiz vardı. Tahmin ediyorum ki 143 milyar dolar civarında gerçekleşti 2016 yılındaki ihracat hacmimiz. Fakat bu konuda temelin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğuna inanıyoruz. 15 Temmuz sürecinde kamuoyunda oluşan Yenikapı ruhunu yine bu seçimlerde de tecelli etmesini gönülden arzuluyorum" dedi.



"Türkiye’nin büyümesi için 16 Nisan’da Evet"

Türkiye’nin ve iş adamlarının daha fazla büyümesi için 16 Nisanda ’evet’ denilmesi gerektiğini vurgulayan TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Başkanı Mehmet Ceylan, "Bölgemizde yakın coğrafyamızda ciddi anlamda ekonomik iktisadi kültürel anlamda tehditler var ama bu tehditlerin bertaraf edilmesi adına da çok ciddi çalışma yapılması lazım, önümüzün açılması lazım. İş adamlarımızın, ülkemizin daha iyi noktalara gelmesi lazım. Şunu artık hepimiz herhalde idrak ettik diye düşünüyorum. Bizim büyümekten başka, güçlü olmaktan başka alternatifimiz yok. Dolayısıyla da 16 Nisandaki referandumla neden evet denilmesi gerektiğini 16 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezinde yaptığımız açıklamada belirttik" ifadelerini kaydetti.



"Mevlam neylerse güzel eyler"

Toplantıda kısa bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, "Evet demek güzel bir şey, güzel bir kelime. Benim konuşma tarzımda da ’evet’ hep geçişlerde yer alır ve bu süreçte işime çok yarıyor. Hayırla işimiz var da, ’hayır’ kelimesiyle yapı itibarıyla, mizaç itibarıyla işim olmuyor, genelde evet derim. O bakımdan bu süreçte benim işim kolay hamdolsun. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da bu millette büyük çoğunlukla ’evet’ diyecek. Biz anlatıyoruz halk dinliyor, AK Parti seçmeninden bir fire bile yok, kararsızlar da kararlarını ’evet’ yönünde veriyor. ’Evet’e yönelik büyük bir yöneliş var. Ancak hiçbir zaman gevşemeyeceğiz, son güne kadar çalışacağız. Teşkilatlarıma sürekli söylediğim bir şey var; biz zaferden sorumlu değiliz. Biz çalışacağız, çalışmaktan seferden sorumluyuz, zafer cenabı Allah’ın takdiri. Biz, 15 Nisan akşamı yatağa başımızı koyduğumuzda diyeceğiz ki hamd olsun. Her şeyi yaptık, tedbirler noktasında her şeyi yaptık hamd olsun deyip yatacağız. Sabah kalktığımızda sandıklara sahip çıkacağız, ondan sonra takdir her zaman olduğu gibi cenabı Allah’a ait, mevlam neylerse güzel eyler" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye teşekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA