İncirliova'da 'Yerel Tohum Takas Şenliği'

Aydın'ın İncirliova ilçesinde 'Yerel tohum takas şenliği' etkinliği düzenlendi.

İncirliova Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen şenliğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükkonuk İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Meclis üyeleri, Bursa, Muğla, İzmir, Manisa ve Antalya illerinin Kent Konseyi üyeleri katıldı.

İlçedeki 38 üreticinin stant açtığı şenlikte üreticiler yöresel tarım ürünlerini tanıtma imkanı buldu.

Gazetecilere açıklama yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ilk kez yaptıkları, 'Yerel tohum takas şenliği'ni geleneksel hale getireceklerini belirterek, yerel tohumların daha fazla sahiplenilmesine dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

Yerli tohumların değer kazanması ve kullanılması için çaba harcadıklarını vurgulayan Kale, 'Yerel tohumları daha fazla kullanarak dosta düşmana karşı ayaklarımızın üstünde durmaya çalışacağız. Biz de buna farkındalık yaratmak için bu şenliği gerçekleştirdik. İncirliova belediyesi olarak Türkiye'deki bir çok kişiyi buraya davet ettik. Bizden daha tecrübeli olan ve eko tarım konusunda ciddi yol kateden Büyükkonuk Belediye Başkanını da davet ettik.' diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da 'İlk defa olacak bu etkinliğin geleneksel hale geleceğine inanıyorum. İncirliova’nın bugün yapmış olduğu muhteşem etkinlik birçok ülke vatandaşının buraya akın etmesini sağlayacak. Büyükkonuk Belediyesi olarak İncirliova Belediyesinin tüm etkinliklerine destek olmaya çalışacağız.' dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Yerel ürünlerin sergilendiği stantlarda tohum takası yapılırken, misafirlere keşkek ikram edildi.

Kaynak: AA