Çerçioğlu, Çeyrek Asırlık Sorunu Çözdü

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla başlatılan ‘Grup İçme Suyu Çalışması’ ile Söke’nin 18 mahallesindeki su sorunu tarihe karıştı.

Çerçioğlu, Çeyrek Asırlık Sorunu Çözdü
Başlatılan çalışmalar neticesinde “Kaygılı-Çavdar ile Karakaya-Köprü Alan Grup içme suyu çalışması” ile vatandaşların içme suyu sorunu çöüldü. 22 kilometre içme suyu hattı ile günlük bin 200 ton su akışı altı ayrı pompayla, enerji nakil hatlarıyla sistem baştan sona yenilenirken toplam 22 km’lik terfi ve içme suyu isale hattı sağlanmış oldu. Grup içme suyu çalışması ile birlikte 18 mahalleye günlük bin 200 ton su akışı sağlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü 25 yıldır yaşanan içme suyu sorununu 1 ayda tamamlarken Söke’nin Mahalle muhtarları duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

“Başkan Çerçioğlu hizmette rekor kırdı”

Büyük bir sorunun çözüme kavuştuğuna dikkat çeken Kisir Mahallesi muhtarı Baki Suna, “Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. En büyük sorunumuz çözüldü. Su içmekten ve abdest almaktan korkar olmuştuk. Şimdi çok rahatladık” derken, Karakaya Mahalle muhtarı Hümmet Ali Yılmaz “Halkımızın beklediği müjde çok kısa sürede geldi. Yıllardır yapılamayanı Topuklu Efe çok kısa zamanda yaptı” dedi.

Çavdar Mahalle muhtarı Yalçın Pak, Demirçay mahalle muhtarı Hüseyin Kulaksız ile Sofular mahalle muhtarı Zeyyat Kurt ise “Özlem hanım gelene kadar bizimle kimse ilgilenmiyordu. Topuklu Efe’ye çok teşekkür ederiz. Su sorunumuzu kökten çözdü. Başkan Çerçioğlu hizmette rekor kırmıştır. Mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez. Başkanımız Özlem Çerçioğlu bizlere en büyük hediyeyi verdi” diye konuştular.

“Özlem hanım su özlemimizi bitirdi”

Köprüalan Mahallesi muhtarı Mustafa Öztürk çeyrek asırdır var olan içme suyu sorununun artık bittiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım’a talebimizi iletmiştik. Çalışmalar beklediğimizden çok hızlı oldu. Nihayetinde bugün birçok mahallede su sorunu ortadan kalktı. Özlem hanım vatandaşların bu özlemini bitirdi. Çok teşekkür ederiz. Biz istedik Özlem Hanım yaptı” diye konuştular.
Kaynak: İHA