Bayburtlu Tüketiciye Bilinçli Tüketici Ödülü Verildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Geleneksel Tüketici Ödüllerinde' Cengiz Kaçmaza 'Bilinçli Tüketici' ödülü verildi.

Tüketiciler Birliği Bayburt Şube Başkanı Hayrettin Dilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, hukuki başarısı nedeniyle ödülün hemşehrileri Kaçmaz'a verildiğini söyledi.

Geçen yıl yine Bayburtlu bir vatandaşa verilen ödülün bu sene de Bayburtlu bir vatandaşa verilmiş olmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Dilek şunları kaydetti:

'Kaçmaz, iletişim hizmeti sağlayan firmanın internet hattı üzerinden ücretli bir oyun programına bilgisi dışında abone yapılıp, taksit halinde ücretin faturasına yansıtılması üzerine ilimiz Tüketici İl Hakem Heyetine başvurmuş ve haklı bulunmuştur.

Karara karşı yapılan itirazın tüketici mahkemesince reddedilmesi sonucu ilgili firmadan taksit tutarını yasal faiziyle birlikte geri alan ve kalan ödemeleri de iptal ettiren Cengiz Kaçmaz, gösterdiği hukuki başarısı nedeniyle ödüle hak kazanmıştır.'

Kaynak: AA