Bakan Çeklik Ziraat Odası Başkan Ekinciyi Ziyaret Etti

GAP Projesi kapsamında Viranşehir’de yapılan 1 ve 2. Sulama kanallarından faydalanmayan köylerin sulamadan faydalanması amacıyla girişimlerde bulunuldu.

Bakan Çeklik Ziraat Odası Başkan Ekinciyi Ziyaret Etti
İlçeyi ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e Ziraat Odasını ziyareti sırasında harita üzerinde bilgi verildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Mehmet Ali Cevheri ve oda başkanı Bahri Ekinci, sulama kanalının geçtiği ancak sulama yapamayan köyleri bakan Çelik’e harita üzerinden gösterdi. Büyük Mutlu, Kemberli ve Karakuzu gibi birçok köyün sulamadan yararlanmadığını dile getiren Akyürek, bunun mağduriyete sebep olduğunu söyledi.



Bu mağduriyeti gidermek için durumu bakan Çelik’e aktardıklarını vurgulayan Akyürek,” GAP projesi bölgemiz için büyük bir nimet. Bu nimette bölge insanının yararlanması lazım. Hükumetimiz yıllardan bu yana atıl duran GAP projesini canlandırdı. Bu projenin hayata geçmesi için konuyu çok yakından takip ediyoruz. Halka hizmetin en önemli ayağı olan bu proje ile bölgenin kalkınması sağlanacak. Bunun için bu nimetten faydalanmayan kimsenin kalamamasını istiyoruz” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci ise, ” Bakanımızın odamızı ziyareti bizi çok mutlu etti. Çiftçilerimizin sorunlarını bire bir aktarma fırsatı bulduk. GAP projesinin süren çalışmaları ve taleplerimizi ilettik. Bu kapsamda sulama kanallarının geçtiği ancak bu kanallardan sulama yapamayan bazı köylerimizin durumunu bakana birinci ağızdan ilettik. Bakanımız konuyu gündemine aldı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA