53. Kütüphaneler Haftası

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 27 Mart2 Nisan'daki Kütüphaneler Haftası'nı panel, konferans, tiyatro, konser gibi çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 53'üncü Kütüphaneler Haftası kapsamında 27 Mart-2 Nisan tarihlerinde panel, konferans, tiyatro, konser gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkinlikler, Ankara'da 27 Mart Pazartesi günü Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı toplantı ile başlayacak. Etkinlikte, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu konser sunacak, 'Sıra Dışı Okurlar' ile kütüphanelerden gelen veriler sonucu belirlenen, en çok kitap okuyanlara ödülleri verilecek. Aynı gün, 'Yeni Enformasyon Teknolojilerinin Milli Kütüphanelere Etkileri' başlıklı panel ile kütüphanelere ilişkin konferans da düzenlenecek.

Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda 28 Mart Salı günü 'Türkiye'de e-kitap Uygulamaları', 29 Mart Çarşamba günü ise 'Bilgi Okuryazarlığı ve Yeni Bilgi Teknolojileri' ve 'Sosyal Medya Kütüphaneciliği' başlıklı paneller gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında 'Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım' adlı tiyatro da çarşamba saat 20.00'de Küçük Tiyatro sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 27 Mart Pazartesi günü Gölbaşı İlçe Halk Kütüphanesi'nde karma el sanatları sergisi açılacak.

Yazarlar Münevver Oğan, Kevser Ruhi, Serkan Menemen, Hulusi Gürpınar, İclal Nur ve Pelin Güneş hafta boyunca Gölbaşı, Ayaş, Beypazarı, Pursaklar ve Keçiören'de söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek.

Her yıl mart ayının son pazartesi günü kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında ülke genelinde de çeşitli etkinlikler yapılacak.
Kaynak: AA