Zeytinburnu Sokaklarını Fesleğen Kokusu Sardı

Zeytinburnu Belediyesi, bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Fesleğen Şenliği’ne Yeşiltepe Mahallesi’nden start verdi. Zeytinburnu sokaklarında Mayıs ayı ortasına kadar fesleğen dağıtılacak.

Zeytinburnu Sokaklarını Fesleğen Kokusu Sardı
Baharın gelişiyle beraber Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve beraberindeki ilçe yönetimi Zeytinburnu sokaklarını dolaşarak vatandaşa fesleğen çiçeği dağıttı.

Vatandaşlar tarafından da yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Aydın, aynı zamanda vatandaşların sorunlarını da dinledi. Eline aldığı mikrofon ile vatandaşları selamlayan Başkan Aydın, mahallelinin pencere ve balkonlardan sarkıttığı sepetlere fesleğenleri de koymayı ihmal etmedi.

“Baharın geldiğini fesleğen kokusuyla hissediyorum”

Dağıtılan fesleğenlere ilgi gösteren vatandaşlarda geleneksel hale gelen bahar etkinliğinden oldukça memnun kaldı. Fesleğen Şenliği’ne ilişkin düşüncelerini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bahar etkinliğinin Mayıs ayı ortasına kadar devam edeceğini açıkladı.

Zeytinburnu halkı ile bir araya geldiği için mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Aydın, “Biz yıllardır her baharda Mart ayının sonlarında başlayıp Mayıs ayının ortasına kadar bütün Zeytinburnu sokaklarını dolaşıyorum. Hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz, onlara fesleğen sunuyoruz. Bu fesleğenleri sevgi ve muhabbetle büyütmelerini arzu ediyoruz. Bugün ilk günümüz. Mayıs ayının ortasına kadar bu süreç devam edecek. Baharın geldiğini Zeytinburnu’nda fesleğen kokusuyla hissediyorum” dedi.

Kaynak: İHA