YDÜ' Ye, Kısa Film Yarışmasından 2 Ödül

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde “Mart Fest Kültür ve Sanat Festivali” etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film ve En İyi Senaryo ödülleri Yakın Doğu Üniversitesi’ne taşındı

YDÜ' Ye, Kısa Film Yarışmasından 2 Ödül
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, En iyi film ve En İyi Senaryo ödüllerini YDÜ İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü öğrencisi Sedat Esin’in yönetmenliğini yaptığı "Büyük Şair" isimli film kazandı.

"Büyük Şair" her iki kategori için verilen ödüllerin sahibi oldu

KKTC üniversitelerinde görevli öğretim görevlileri ile alan profesyonellerinden oluşan jüriden büyük beğeni kazanan filmin yönetmeni Sedat Esin, iki ayrı kategori için verilen para ödüllerinin de sahibi oldu. Senaryosunu Ferda Aşıroğlu ve Sedat Esin’in yazdığı film, izleyicilerden ve jüriden tam not aldı. Yakın Doğu Üniversitesi’ni jüride YDÜ TV Sorumlusu ve Radyo,TV ve Sinema Bölümü öğretim görevlisi Zeyde Yalıner Örek’in temsil ettiği etkinliğe, YDÜ Sinema Kulübü öğrencileri ve Radyo,TV ve Sinema Bölümü öğretim görevlisi Emrah Öztürk ve Pelin Agocuk destek verdi.

Doç.Dr.Fevzi Kasap; "bölüm olarak en üst donanım ve yüksek motivasyonla eğitimlerimizi veriyoruz"

Radyo,TV ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr.Fevzi Kasap yaptığı açıklamada; kazanılan ödüllerden dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, bölümlerinin uzun zamandan beridir hatırı sayılan festival ve yarışmalardan üstün başarılarla döndüklerini vurguladı. Bölüm olarak en üst donanım ve yüksek motivasyonla eğitim verdiklerini belirten Doç. Dr. Fevzi Kasap, buna bağlı olarakta sürekli ödüllerle başarılarını taçlandırdıklarını söyledi.

Başarılarının artarak devam edeceğini belirten Kasap emeği geçen tüm İletişim Fakültesi öğretim kadrosuna ve öğrencilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA