Tunus'ta Birleşik Vatanperver Demokratlar Partisinin Kongresi

Tunus'ta sol siyasetin önemli adreslerinden Birleşik Vatanperver Demokratlar Partisi'nin 8'inci genel kongre çalışmaları başladı.

Başkent Tunus'ta başlayan genel kongrenin açılışında konuşan Birleşik Vatanperver Demokratlar Partisi Genel Sekreteri Ziyad el-Ahdar, 'Filistin'in özgürlüğü sürecine engel olan gerici anlayışın bitmesi için, dünyanın gidişatını ve ittifaklarımızı direnişin güçlendirilmesine izin verecek şekilde yeniden okumaya ihtiyacımız var.' dedi.

Geçmişteki yanlışların düzeltilmesi gerektiğini belirten Ahdar, 'Bizler, Batı'nın kötü emellerine karşı durabilmek adına Arapların bakış açısını birbirine yaklaştırmamız gerekmektedir.' diye konuştu.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması çalışmalarına da değinen Ahdar, 'Amerikan yönetimi Filistin konusunu ortadan kaldırma yolunda ilerliyor. Bizler buna karşı bir çözüm bulmamız gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Kongrede konuşma yapan Arap Sol Buluşması Hareketi başkanı Mari Nasif ed-Dibs de 'Filistin toprağının geri alınabilmesi için, silahlı mücadelenin de içinde olduğu tüm şekilleriyle kapsamlı bir Arap direnişinin kurulması yönünde hareket edilmesi çağrısında bulunmuştuk.' dedi.

Üç gün sürecek genel kongreye Arap dünyasından konukların yanı sıra 28 siyasi partinin temsilcilerinin davetli olarak katıldığı belirtildi.

Tunus'ta Birleşik Vatanperver Demokratlar Partisi, Parlamento'da 15 milletvekili olan Halk Cephesi koalisyonunun önemli unsurlarından biri olarak biliniyor. Partinin Genel Sekreteri Şükrü Beliyd, 6 Şubat 2013'te suikaste kurban gitmişti. Beliyd'in suikastinin ardından yönetimdeki Troyka hükümetinin düşürülmesi hız kazanmıştı.

Kaynak: AA