Trabzon'da Dolandırıcılık Yapan Zanlı Bayburt'ta Yakalandı

Evine gittiği kişiye kendisini polis olarak tanıtan ve FETÖ bahanesiyle dolandırdığı iddia edilen zanlı Bayburt'ta gözaltına alındı.

Trabzon'da evine gittiği kişiye kendisini polis olarak tanıtan ve FETÖ bahanesiyle dolandırdığı iddia edilen zanlı Bayburt'ta yakalandı.

İddiaya göre, şüpheli İ.A, Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahallesinde yaşayan 23 yaşındaki S.N'nin evine giderek kendisini polis olarak tanıttı.

Savcılık tarafından görevlendirildiğini belirten İ.A, 'Sizler FETÖ/PDY terör örgütüne para aktarmışsınız. Evde bulunan diğer ziynet eşyaları ile paraları getirin.' ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine paniğe kapılan S.N, evde bulunan 4 bin 700 dolar ile 13 bilezik ve 23 altın kartı İ.A'ya verdi. Şüphelinin ayrılmasının ardından dolandırıldığını anlayan S.N, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, yaptığı çalışma sonucu çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelinin Çömlekçi Mahallesinde bir otelde kaldığını tespit etti.

Otele giden ekipler, şüphelinin giysilerini değiştirdikten sonra buradan ayrıldığını, ticari taksiyle Gümüşhane'ye gittiğini belirledi.

Gümüşhane Şehirler Arası Terminalinde çalışma başlatan ekipler, şüphelinin otobüsle Şanlıurfa'ya gittiğinin tespit edilmesi üzerine durumu Bayburt Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Bayburt girişinde yolcu otobüsünü durduran polis ekipleri, İ.A'yı gözaltına aldı.

Trabzon'a getirilen İ.A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Şüphelinin üzerinde ele geçirilen 4 bin 700 dolar ile 13 bilezik ve 23 altın kart ise sahibine teslim edildi.
Kaynak: AA