Taraklı Ve Geyve Yüksek Kesimlerine İçme Suyu Proje Çalışmaları Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından hayata geçirilen Taraklı ve Geyve Yüksek Kesimler İçme suyu Projesinde çalışmalar kısa süre içerisinde başlıyor.

Taraklı Ve Geyve Yüksek Kesimlerine İçme Suyu Proje Çalışmaları Başlıyor
Proje ile ilgili olarak Taraklı ve Geyveli muhtarlarla bir araya gelen SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Güneyde, Taraklı ve Geyve ilçelerimizde 42 milyon liralık yatırım yaparak yeni bir içme suyu projesini hayata geçiriyoruz. Projemizin 1. etabında iki ilçemizde 33 mahallemize daha sağlıklı ve daha bol içme suyu ulaştıracağız. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Ekiplerimiz önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacak. Yatırımımızın iki ilçemize de hayırlı olmasını temenni ediyorum. İki ilçemizde entegre bir içme suyu ağı kuruyoruz. İlçe merkezini sağlam altyapı ile buluşturduk. Şimdi de yüksek kesimlerde yer alan mahallelerimizi daha sağlıklı ve bol içme suyu ile buluşturuyoruz. Taraklı ve Geyve ilçelerimize bağlı 33 mahallemizde proje kapsamında toplamda 165 kilometre içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Ayrıca belirli noktalara da 8 adet içme suyu deposu inşa edilecek. Proje ile 750 metre yükseklikteki mahallelerimize dahi birinci sınıf içme suyu ulaştıracağız. Bu açıdan 750 metrelik yükseklik gerçekten ciddi bir rakam. Zor bir proje. Ancak vatandaşlarımızın musluklarına bu suyu ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Keleş sözlerinin devamında, “Mühendislerimizle birlikte ayrıntılı bir şekilde sahayı gezerek incelemelerde bulunduk. Sizlerle görüştük. Bütün mühendislik analizlerini çok ayrıntılı bir şekilde yaptık ve bu projemizi ortaya çıkardık. Su analizlerimizi en iyi şekilde gerçekleştirdik. Projemiz için oldukça nitelikli, yüksek kalitede borular seçtik. En az 100 yıl vatandaşlarımıza hiçbir sorun yaşatmayacak kalitede borular kullanacağız. Doğal, arıtılmış ve el değmemiş yeraltı sularını vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracağız. Projemizi Ballıkaya Barajı ve Akçay Barajı ile entegre olabilecek şekilde planladık. Ekiplerimiz kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacak. SASKİ olarak Taraklı ve Geyveli vatandaşlarımıza dünya standartlarında içmesuyu ulaştıracağız” dedi.

Kaynak: İHA