Suriye Ve Irak'ta DEAŞ İle Mücadele

Fransa Savunma Bakanı Le Drian: 'Rakka kuşatıldı, operasyon önümüzdeki günlerde başlayacak' 'Fransız topçu birlikleri Musul’da DEAŞ mevzilerine günde 100’er adet top atışı yapıyor'.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, terör örgütü DEAŞ’ın kontrolündeki Rakka kentinin kuşatıldığını ve buranın kurtarılması için düzenlenecek operasyonun önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

“CNEWS” haber kanalına konuşan Le Drian, 'Bugün için Rakka’nın kuşatıldığını söyleyebiliriz. Rakka’ya yönelik operasyon önümüzdeki günlerde başlayacak.' dedi.

Rakka’ya yönelik operasyonun çok zor ve önemli olduğunu kaydeden Le Drian, Musul’dan sonra burasının da kurtarılmasından sonra terör örgütünün varlığını sürdürmesinin zorlaşacağını ifade etti.

Musul’un kurtarılması için yürütülen operasyonlara Fransız topçu birliklerinin desteğinin sürdüğünü kaydeden Le Drian, 'Fransız topçu birlikleri Musul’da DEAŞ mevzilerine günde 100’er adet top atışı yapıyor.' dedi.

Le Drian, Musul’un kurtarılmasının önümüzdeki haftalar içinde gerçekleşeceğini belirtti ve Irak birlikleri ve Fransa’nın içinde yer aldığı koalisyon güçlerinin desteği ile DEAŞ’ın bu savaşı kaybedeceğini söyledi.

Le Drian, önümüzdeki günlerde Rakka ve Musul konusunda Washington’da Amerikalı mevkidaşı ile bir görüşme gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA