Sultanbeyli'de 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' Ele Alındı

Sultanbeyli Belediyesi, “Sosyo-Politik ve Ekonomik Boyutlarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Sempozyumu” düzenledi.

Sultanbeyli'de 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' Ele Alındı
Sultanbeyli Belediyesi, “Sosyo-Politik ve Ekonomik Boyutlarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Sempozyumu” düzenledi.

Sempozyuma AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi Genel Başkanı Mustafa Önsay başkanlığında gerçekleşen oturumda katılımcılar CumhurbaşkanlığıHükümet Sistemi’nin yapısını ele aldı.

Sempozyumun açılışında konuşan AK Parti İstanbul MilletvekiliMetin Külünkreferandum seçimlerine değinerek,“Referandumun sonrası da var. Çünkü her şey çok ciddi anlamda değişecek. Zannetmeyin ki bu değişim kamu yönetiminde olacak. Parlamenter sistemin girifliğinden istifade eden siyaset anlayışı da kendini halkın doğrudan iktidarı belirlediği bir süreçte kendini toplumsallaştırma noktasında dönüştürmek zorunda kalacak. Beraberinde halkı doğrudan seçtiği bir yürütme erki ile halk arasındaki iletişimde yeni bir demokratik katılım modeli ortaya çıkacak. Yani seçtiğini denetlemek için, seçtiğine sözünü ulaştırmak için seçtiğinin karar süreçlerinde varlığını hissettirmek için yeni bir mahalleden Cumhurbaşkanlığı makamına kadar.Arada mahalleden beldeye belde beldeden ilçe ilçeden il ilden Cumhurbaşkanı makamına ulaşacak yeni bir katılım modeli ortaya çıkacak” dedi.



"Tereddütlerin ortadan kaldırılması için bu sempozyumu düzenledik"

Sempozyumun düzenlenme amacını anlatan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi olarak 16 Nisanda yapılacak olan referandumla ilgili vatandaşlarımızı seçim sağlarında, arazide çeşitli toplantıda ziyaret ediyoruz ve kendilerine anlatıyoruz. Bunun yanında, akademisyenlerimizle beraber, hocalarımızla beraber konunun uzmanıyla birlikte kafaya takılan, bu konuyla ilgili insanları tereddüttü varsa o tereddüttün ortadan kaldırılması ayrıca bilim dünyasına bu programla güzel düşüncelerin ortaya çıkması vesilesi ile böyle bir sempozyumu düzenledik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA