Sanko Sanat Galerisinde Sergi

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi Mete Sezgin, Sanko Sanat Galerisi’nde “Mete Sezgin’in 50’nci Yılı” temalı 20’nci kişisel sergisini açtı.

Sanko Sanat Galerisinde Sergi
Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeleri Aslı Özen, Sanko Park AVM Pazarlama Yöneticisi Mine Simitçi, sanatçılar ve sanatseverler katıldığı açılışta konuşan Sezgin, 50 yıldır resim yaptığını ve bu süre zarfında binlerce öğrenciyi mezun ettiğini söyledi.

Bugüne kadar 150’den fazla grup ve karma sergiye katıldığını belirten Sezgin, “20’nci kişisel çalışmamda, akrilik tekniğiyle hazırladığım 20 eserim yer alıyor. Sanatımda 30 yılım bu sergimde yer alıyor diyebilirim” dedi.

“Resim benim mesleğimin ve işimin yanında beni ben yapandır” diyen Sezgin, resmi her zaman için iletişim aracı olarak düşündüğüne dikkati çekerek,“Her kesimden dikkatli gözler, resimlerimde rahatlıkla alabilecekleri pek çok şey bulabilir. Kodlanmış görsel şifreleri herkes çözebilir. Her zaman resmin temel değerlerinden kesinlikle ödün vermemekteyim. Renkse rengin uyumu ve armonisi, desense sağlamlığı ve orantısı kompozisyon, denge ve hiyerarşide resmin değerlerine kesinlikle özen gösterilmeli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Baba tarafından Gaziantepli olduğunu ve 50’nci yılını özellikle baba toprağında değerlendirmek istediğini bildiren Sezgin, bu arzusunu yerine getirmesinde yardımcı olan ve ev sahipliği yapan Sanko Ailesine ve Galeri yöneticilerine teşekkürlerini sundu. Genellikle kadın ağırlıklı tablolara imza attığını vurgulayan Sezgin “Resimlerimi İzmir’de hem özel atölyemde hem de evimde resim yapmak için tahsis ettiğim odamda yapıyorum. Resimlerimde çok fazla soyutlamalar yapmıyorum. Resimlerimi net vermeye çalışıyorum” diye konuştu.

Türkiye, Almanya ve Bulgaristan’daki özel ve resmi kurum koleksiyonlarında resimleri bulunduğunu anlatan Sezgin, kişisel sergilerin yerine karma ve grup sergilerini tercih ettiğine vurgu yaptı. Sanko Sanat Galerisi’nin 13 yıldır sanatçıların hizmetinde olduğunu anımsatan Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ise okul sergisi olarak çıkılan yolda Türkiye genelinde bilinen bir galeriye dönüştüklerinin altını çizdi.

Konuşmalardan sonra, Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını sanatçı Mete Sezgin’e takdim etti.
Kaynak: İHA