'Pala Necati'nin 47 Yıldır Kesmediği Bıyıkları 2,5 Metreyi Geçti

Çankırı'da yaşayan 80 yaşındaki Necati Çelik, 2 metre 60 santimetreye ulaşan ve sabah kalkar kalmaz bakımını yaptığı bıyıklarını zaman zaman da boyuyor Evinin girişine 'Dünya bıyık şampiyonu Pala Necati'nin yeri' yazdıran Çelik: 'Almanya'da bıyıklarımı uzatmaya başladığımda herkes beni kınadı. 'Burada bıyık değil saç uzatılır, bıyıklarını kes' dediler. Buna inat bıyıklarımı daha da uzattım'

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da yaşayan 80 yaşındaki Necati Çelik'in 47 yıldır kesmediği bıyıkları, 2 metre 60 santimetreye ulaştı.

Çelik, 1970 yılından bu yana kesmediği ve oldukça uzayan bıyıklarını, zorluk yaşamaya başlayınca 7 yıl önce örme kararı aldı. Çelik, 2 metre 60 santimetreye ulaşan ve sabahları kalktığında önce bakımını yaptığı bıyıklarını zaman zaman da boyuyor.

Necati Çelik, 1970 yılında çalışmak için gittiği Almanya'da saç uzatma modasına kızarak bıyıklarını uzatmaya başladığını söyledi.

Almanya'da 16 yıl kaldıktan sonra memleketi Çankırı'ya döndüğünü belirten Çelik, burada lokanta açarak geçimini sağladığını anlattı.

Almanya'da başladığı bıyıklarını uzatmaya Türkiye'de devam ettiğini, 1970 yılından sonra hiç kesmediğini aktaran Çelik, 'Almanya'da bıyıklarımı uzatmaya başladığımda herkes beni kınadı. 'Burada bıyık değil saç uzatılır, bıyıklarını kes' dediler. Buna inat bıyıklarımı daha da uzattım.' dedi.

Ankara'da 1986 yılında bıyık yarışması yapıldığını, burada birinci seçildiğini dile getiren Çelik, Almanya'nın hoşuma gitmediğini, yarışmadan sonra da Türkiye'ye kesin dönüş yaptığını kaydetti.

- '47 sene bu az değil, rakip olabilecek biri varsa buyursun'

Emekli olduktan sonra Kurşunlu ilçesine bağlı Sivricek köyüne yerleştiğini belirten Çelik, 'Köyümde eşimle birlikte yaşıyorum. Evin girişine 'Dünya bıyık şampiyonu Pala Necati'nin yeri' diye yazdırdım. Buraya gelip beni ziyaret edenler oluyor. 2010 yılında bıyıklarımı ördüm. Serbest kalırsa yere değiyor. Özellikle yatarken bir yere takılıp kopabilir diye bıyıklarımı ördüm. Yürürken de bıyıklarımı boynuma atıyorum.' diye konuştu.

Dünyanın en uzun bıyığına sahip olduğunu iddia eden Çelik, 'Meydan okuyorum. Dünyanın en uzun bıyığı bende. Daha uzunu varsa çıksın gelsin. 47 sene bu az değil, rakip olabilecek biri varsa buyursun.' ifadesini kullandı.

Çelik, büyük şehirlerde bıyıklarını görenlerin peşini bırakmadığını kaydederek, 'Özellikle gençlerden kurtulamıyorum. Telefonunu alan yanıma gelip fotoğraf çektirmek istiyor. Ben de onları kırmıyorum, birlikte fotoğraf çekiliyoruz.' dedi.

Kaynak: AA