Organik Arıcılığa Destek Devam Ediyor

Gümüşhane'de 'Organik Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi' kapsamında üreticilere organik temel petek desteği yapıldı.

Proje kapsamında alınan 180 kilogram organik temel petek, İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle, merkeze bağlı Yitirmez köyündeki 3, Çaltılı köyünde 2, Yeşildere köyünde 2, Aktutan köyünde 1, Torul ilçesi Gümüştuğ köyünde 4 ve Dedeli köyünde 1 olmak üzere 13 organik arıcılık işletmesine teslim edildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin Çoruh havzasının bitki florası ve doğal yapısı yönünden organik arıcılık için oldukça uygun bir havza olduğunu söyledi.

Organik tarım faaliyetinin, diğer üretim alanlarına göre masraflı olması nedeniyle Gümüşhane’de Organik Arıcılık Projesi’nin uygulanmaya konulduğunu belirten Birşen, 'Üreticilerimize temel petek, organik kovan, organik varrova ilacı ve KSK giderleri desteklenerek, organik bal konusunda Gümüşhane'nin marka olmasına katkı sağlanacaktır.' dedi.

Birşen, Gümüşhane’de 13 arıcı ve bin 200 kovanla organik bal üretiminin devam ettiğini vurgulayarak, hedeflerinin ilk etapta 50, ikinci etapta ise 100 organik arıcıya ulaşmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA