Öğrenciler Park Temizliği İçin Gönüllü Oldu

İçel'de Mezitli Belediyesi ve Muhittin Develi Ortaokulu'nun iş birliği çerçevesinde kamu malına sahip çıkması ve çevre bilinci edinmesi amaçlanan öğrenciler bir parkın temizliğini üstlendi.

İçel'in merkez Mezitli ilçesinde kamu malına sahip çıkması ve çevre bilinci edinmesi amaçlanan öğrenciler, hayata geçirilen proje ile park temizliği yapacak.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mezitli Belediyesi ile Muhittin Develi Ortaokulu arasında yapılan iş birliği kapsamında, öğrenciler her pazartesi gruplar halinde Haydar Arslan Parkı'nı temizleyecek.

Öğrencilerde kamu mallarına sahip çıkma ve çevre bilinci geliştirilmesinin hedeflendiği uygulama kapsamında, parkın ilk temizliği 7. sınıf öğrencileri tarafından yapıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, öğrencileri çevreye verdikleri önemden dolayı kutladı.

Yeni nesillerin bilinçli olmasıyla geleceğin daha da güzel olacağını aktaran Tarhan, 'Mezitli Belediyesi olarak bizler de geleceğimiz için çalışıyoruz. 'Geleceğimiz için temizliyoruz' sloganıyla çıktığımız bu yolda 7'den 70'e herkesi bu gençlerimiz gibi duyarlı olmaya davet ediyorum.' ifadesini kullandı.

Heyecanlı ve neşeli oldukları gözlenen öğrenciler de parkın temiz kullanımıyla ilgili çevre halkına uyarılarda bulunacaklarını dile getirdi.
Kaynak: AA