Keles'e Çok Amaçlı Hizmet Binası Yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles'te yerine çok amaçlı hizmet binası yapılacak eski binanın yıkım törenine katıldı.

Başkan Altepe, törende yaptığı konuşmada, 1960'ta yapılan eski binanın ömrünü tamamladığını söyledi.

Yıkılan binanın yerine çok amaçlı hizmet binası yapılacağını belirten Altepe, 'Burada 600 kişilik düğün salonu, toplantı salonları, iş yerleri ve kapalı pazar alanı olacak.' diye konuştu.

Keles Belediyesi'nin yaklaşık 1 milyon liralık bütçesi olduğunu, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine girdikten sonra ise 90 milyon liralık harcama yapıldığını anlatan Altepe, şöyle devam etti:

'Halen de ilçeye yatırım yapılmaya devam ediyor. Bu yıl BUSKİ, sadece yaptığı ihale ile yıl sonuna kadar 35 milyon liralık yatırım yapacak. Yapacağımız hizmet binasının maliyeti tahmini olarak 300 bin lira olacak. Birçok mahallemize hizmet binası yaptık, yollarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yani kısaca Keles Belediyesi'nin 1 milyon lira bütçeyle 90 yılda yapacağı işleri Büyükşehir Yasası ile kısa süre içinde yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.'

Daha sonra eski binanın yıkımı başlatıldı.

Altepe, daha sonra Keles Belediyesi önünde, Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında çiftçilere çilek fideleri, salça makineleri ve ceviz soyma makineleri dağıttı.

Kaynak: AA