İzmir'deki Suç Örgütü Operasyonu

Adliyeye sevk edilen 44 zanlıdan 35'i tutuklandı.

İzmir'de yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 44 kişiden 35'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kentte 'adi suç çetesi' olarak değişik suçlara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü kadın 47 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan biri kadın 3 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İzmir Adliyesine sevk edilen zanlılardan 35'i tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla, 4'ü de tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

İzmir'de, Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri ekiplerince 5 ay süreyle takip edilerek kentte 'adi suç çetesi' olarak değişik suçlara karıştıkları belirlenen kişilere yönelik dün düzenlenen operasyonda 47 kişi gözaltına alınmıştı.

Kentteki 'kurşunlama, yaralama, tehdit, şantaj, yağma, kundaklama ve vahim silahlarla saldırı' gibi 28 olayın da faili oldukları iddia edilen zanlıların adreslerindeki aramalarda 3 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bunlara ait 35 fişek, bir el bombası, çeşitli çap ve markalarda 23 tabanca, 13 pompalı av tüfeği ve bunlara ait 96 fişek, 2 kurusıkı tabanca, 207 tabanca mermisi ile 16 kilogram esrar ele geçirilmişti.

Örgüte liderlik yaptığı öne sürülen Serkan K'nin yurt dışına kaçtığı, hakkında yakalama kararı bulunan firari zanlının Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda aralarında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in de olduğu 15 kişi ile geçen yıl 31 Mart'ta gözaltına alındığı ve daha sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı belirtilmişti.

Kaynak: AA