'İslam'ın Engellilere Yaklaşımı' Konferansı

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, “İslam’ın Engellilere Yaklaşımı” adlı konferansta konuştu.

'İslam'ın Engellilere Yaklaşımı' Konferansı
Samsun Müftülüğü ve Altınkum Özel Uygulama Merkezinin işbirliğiyle düzenlenen “İslam’ın Engellilere Yaklaşımı” adlı konferans Samsun Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlendi.

Konferansta ilk olarak söz alan Özel Uygulama Merkezi Müdürü İrfan Yetik ve Samsun Müftüsü Veysel Çakı, açılış konuşması gerçekleştirdi. Daha sonrasında görme engelli Merve Özbey kabartma yazıdan bir hadis-i şerif okudu.

İslam’ın insanları dış görünüşlerine göre yargılamadığını ifade eden Prof. Dr. İsmail Karagöz, “Engellileri ‘manevi engelli’, kalp gözü engelli olanlar, hakikate ve gerçeğe kulak veremeyenler ile fiziksel engelliler, zihinsel engelliler, biyolojik engelliler diye 3 ana kategoride ayırt etmek mümkündür. 2016 yılı itibariyle dünyada yüzde 5-15 arasında değişmektedir. Ülkemizde yüzde 12,29’u fiziksel engelli olarak tespit edilmiş. Her insan bir engelli adayıdır. Kur’an-ı Kerim bize hayatın her anında kılavuzluk eder. İnsanların Allah katındaki değeri fiziki durumları itibariyle değildir. Allah hiç kimsenin dış görünüşüne bakmamaktadır. Allah insanın manevi yönüne bakmaktadır. Allah katındaki değer iman, ibadet ve ahlaka göredir. Allah katında en üstün olan en çok takva sahibi olandır. Allah’a karşı isyan etmeyen bir insanın Allah katındaki kıymeti, gözleri gören, elleri tutan, ayakları basan, malı mülkü çok olan ancak imanı, ibadeti olmayan, insan haklarına saygısızlık eden insanlardan ölçemeyeceğimiz kadar daha değerlidir” dedi.

Kaynak: İHA