İhracatçıya Yeşil Pasaport Verilmesi Kararı

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Hıdıroğlu: 'Karar, iş adamlarımızın vize çilesi çekmeden iş seyahati yapabilmelerini ve yeni pazarlara daha kolay ulaşmalarını sağlayacak'.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesinin, iş adamlarının vize çilesi çekmeden iş seyahati yapabilmelerini ve yeni pazarlara daha kolay ulaşmalarını sağlayacağını belirtti.

Hıdıroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine, ihracat tutarlarına göre değişen sayıda yeşil pasaport verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

Bu konuyu uzun süredir her platformda gündeme getirdiklerini belirten Hıdıroğlu, 'Vize hem ihracatçıya zaman kaybettiriyordu hem de ticari kayıplar yaşanıyordu. İhracatçılarımız bu gelişmeyle Türkiye’ye vize uygulayan birçok ülkeye rahat gidebilecekler. Bu, iş adamlarımızın vize çilesi çekmeden iş seyahati yapabilmelerini ve yeni pazarlara daha kolay ulaşmalarını sağlayacak. İhracatçılarımız dünyanın her noktasında daha aktif ve daha görünür olacak.'' ifadesini kullandı.

Hıdıroğlu kararın, Türkiye'nin dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri haline gelme hedefine emin adımlarla ilerlemesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: AA