Film Şirketi Lionsgate'in İngiltere Ve Avrupa Üst Yöneticisi Kamasa Açıklaması

'Hükümet ve İngiliz Film Enstitüsü sektörü yaşatmanın yollarını aramalı' 'Çok sayıda Avrupalı yapımcının parası buradaki (İngiltere'deki) yapımlarımıza geliyor. Çok sayıda çalışanımızın Avrupa'ya gitmesi, yine çok sayıda Avrupalı çalışanın İngiltere'ye gelmesi gerekiyor' 'Bu durumun İngiltere'de sinema endüstrisini nasıl etkileyeceğine ilişkin endişeler var'

Dünyanın önde gelen film şirketlerinden Lionsgate’in İngiltere ve Avrupa Üst Yöneticisi Zygi Kamasa, hükümet ve İngiliz Film Enstitüsü'nün (BFI) sektörü yaşatmanın yollarını araması gerektiğini bildirdi.

Kamasa, BBC’ye yaptığı açıklamada, İngiltere’nin AB’den çıkış süreci nedeniyle sinema sektörünün yoğun baskı altında olduğunu, birlikten çıkışın sektörde olumsuz etkilerinin görülebileceğini belirtti.

Kamasa, 'Çok sayıda Avrupalı yapımcının parası buradaki yapımlarımıza geliyor. Bizim de birçok filmimizin çekimleri Avrupa’da yapılıyor. Çok sayıda çalışanımızın Avrupa’ya gitmesi, yine çok sayıda Avrupalı çalışanın İngiltere’ye gelmesi gerekiyor. Bu durumun İngiltere’de sinema endüstrisini nasıl etkileyeceğine ilişkin endişeler var.' ifadelerini kullandı.

İngiliz hükümetinin sektörü desteklemek için ilave tedbirler alması gerektiğini belirten Kamasa, 'Hükümet ve BFI sektörü yaşatmanın yollarını aramalı.' dedi.

Lionsgate şirketi, en son yönetmen Damien Chazelle’in Oscar ödüllü 'La La Land' filmini çekmişti. Şirket, halihazırda Robin Hood'un yeni versiyonu için İngiltere ve Macaristan’daki çekimlerine devam ediyor.

BFI verilerine göre, geçen yıl İngiltere’de çekilen ve hazırlanan filmler için 2015'e göre yüzde 13 artışla 1,6 milyar sterlin harcandı.

Kaynak: AA