Elazığ'da Demiryolu, Önemli Bir Transit Noktasını Oluşturuyor

Elazığ’ın Suveren bölgesinde önemli bir demir cevherini barındırdığını belirten Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Veysi Kurt, bunları demiryolu taşımacılığı ile İçel ve İskenderun limanlarına ulaştırdıklarını, aynı zamanda demir yolunun Türkiye ile İran arasında çok önemli bir transit noktası olduğunu söyledi.

Elazığ'da  Demiryolu, Önemli Bir Transit Noktasını Oluşturuyor
TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Veysi Kurt, ulaşım noktasında Elazığ’ı daha ileriye taşıyacak projelere ilişkin istişarelerde bulunmak üzere Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret etti.

Elazığ’ın orta doğuya açılmak için önem arz eden iller arasında olduğunu ve önemli bir demiryolu istihdamını karşıladığını belirten Genel Müdürü Veysi Kurt, “Elazığ özellikle Suveren bölgesinde önemli bir demir cevheri barındırıyor. Bu demir cevherini şu anda demiryolu taşımacılığı ile İçel ve İskenderun limanlarına taşıyoruz. Aynı şekilde Türkiye ile İran arasında da çok önemli bir transit noktası oluşturuyor” dedi.

Raylı sistemlerin Ak Parti Hükümeti ile beraber Cumhuriyet tarihinden bugüne çok önemli bir aşama kat ettiğini aktaran Kurt,”Yıllardır yapılamayan yük ve insan taşımacılığı rekor seviyelere tırmandı. Elazığ’ın da bu tırmanışta büyük rol üstlendi” diye konuştu.

Elazığ’ın esasında çok önemli bir lojistik merkezi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Elazığ’ı, hem kuzey-güney hem de doğu batı ekseninde ele aldığımızda 27 ilin bağlantı noktasını oluşturduğunu göreceğiz. Hızlı tren projelerinin başlamış olması ve Elazığ’ın da bu projelerden faydalanacak iller arasında olmasını çok önemli gelişmeler. Elazığ’ın cazibe merkezi iller arasında olmasını Elazığ’ın gelecekteki gelişiminde çok önemli açılımları meydana getirecek. Elazığ, cazibe merkezi olmasından dolayı çok fazla miktarda yatırımcı yatırım yapmak üzere projelerini Kalkınma Bankası’na sundular. Gereken çalışmalar yapılıyor, önümüzdeki yıllar Elazığ’ın daha aydınlık, daha gelişmiş bir şehir olacağına inancımız sonsuz” şeklinde ifade etti.

Kaynak: İHA