Efeler Belediyesi Tüm Cenaze İşlemlerini Kemer Mezarlığı'nda Birleştirdi

Efeler Belediyesi tüm cenaze hizmetlerini Kemer Mezarlığı’nda topladı.

Efeler Belediyesi Tüm Cenaze İşlemlerini Kemer Mezarlığı'nda Birleştirdi
Efeler Belediyesi bir kısmı belediye hizmet binası bir kısmı da Kemer Mezarlığı’nda olan tüm cenaze hizmetlerini Kemer Mezarlığı’nda toplayarak vatandaşın zaman kaybını önledi. Yapılan bu değişiklik belediye birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarların davetli olduğu keşkek hayırı ile duyuruldu. Kemer Mezarlığı’nda düzenlenen hayıra, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Başkan Yardımcıları Sumran Ünal, Ali Seydi Koca, O. Derya Tıkır, Belgin Alpdoğan, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.



Sorumlukları altındaki cenaze işlemlerini tek çatı altında topladıklarını ve 7/24 vatandaşa hizmet verdiklerini ifade eden Efeler Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Gülhiz Gürbüz, “Mezarlıklar Müdürlüğü olarak sınırlarımız içerisinde bulunan mahalle mezarlarımız ile birlikte, toplam 116 mezarlık ve 7 şehitliğin tüm bakımlarını belirlenen bir program dahilinde gerçekleştirdiğimiz gibi tüm cenaze ve defin işlemleri de hassasiyetle yerine getirilmektedir. Hizmet anlayışımız vefat eden kişilerin yakınlarına kolaylıkla en iyi hizmeti vermek olduğundan, Efeler Belediyesi olarak vatandaşlarımıza son görevimiz olan cenaze ve defin hizmetlerimize artı ne katabilir? hizmet kalitemizi daha ne kadar daha arttırabiliriz? arayışı içerisinde olduk. Bu anlamda cenaze yakınlarını en acılı günlerinde belediye hizmet binasına getirmeden 7/24 tüm cenaze hizmetlerini en kısa sürede alabilmeleri için Kemer Mezarlığımızda düzenlemeler yaptık. Gasilhane, cenaze araçları, ücretiz olarak temin edilen defin ve cenaze malzemeleri ve düzenlenen mescidi ile bizlere bu hizmetin verilmesinde yolumuzu hep açan, desteğini her zaman hissettiğimiz başta Belediye Başkanımız Mesut Özakcan olmak üzere emeği geçen tüm personele teşekkür ederim” dedi.



Efeler ilçesinde yaşayan herkesin en acılı gününde yanında olarak cenaze işlemlerini süratle yaptıklarını kaydeden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Mezarlıklar yaşadığımız yerleşim alanlarının aynasıdır. Mezarlık işlemlerinin bize geçmesinin ardından mahalleye dönüşen köylerimiz dahil olmak üzere burada gösterdiğimiz tüm ilgiyi ve hizmeti en uç noktalarda da gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Verdiğimiz bu hizmetin karşılığında da halkımızdan memnuniyetlerini bildiren sözler duyuyoruz, teşekkür alıyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Hepimiz faniyiz, hepimizin son mekanı mezarlıklar. Yurttaşlarımızın en acılı günlerinde yanlarında olmayı biz seçimlerden önce de dikkate alınması gereken bir vaadimiz olarak sunmuştuk. Görev süremiz içerisinde de bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Tüm çalışanlarımıza vatandaşlarımızda yarattıkları memnuniyetten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu güne kadar cenaze hizmetlerinin bir kısmını belediye hizmet binamızda bir kısmını da burada hazır durumda bulunan binada sunmaya çalıştıklarını belirten Özakcan, “Ancak buradaki binada yaşanan birçok sorun nedeniyle bu verilen hizmetlerde aksamalar yaşanmaya başlanmıştı. Kış aylarında yağan yağmurun ardından bina içeriye su almaya başlayınca da üzerini çelik konstrüksiyon ile kapatarak çözüm bulmaya çalıştık. İdari binanın yan tarafından bulunan kısma da prefabrikten çalışma ortamları oluşturarak belediye hizmet binamızdaki cenaze işlemlerini de buraya taşıyarak tüm iş ve işleyişleri burada topladık” ifadelerini kullandı.

Başkan Özakcan’ın konuşmasının ardından Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi. Özakcan’ın yeni oluşturulan çalışma ortamlarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldığı program keşkek hayrı ile son buldu.
Kaynak: İHA