Dünyanın Geleceği İçin Işıklar Azaltılacak

Manisa’nın ilk ve tek alışveriş merkezi olan Forum Magnesia, 25 Mart Cumartesi akşamı tüm ışıklarını bir saat süreyle azaltarak iklim değişikliğiyle mücadelede toplumsal bilince katkıda bulunmayı amaçlayan ‘Dünya Saati’ etkinliğine destek verecek.

Dünyanın Geleceği İçin Işıklar Azaltılacak
Forum Magnesia, ilk kez 2007 yılında gerçekleşen ve iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan ‘Dünya Saati’ etkinliğine her yıl olduğu gibi 2017 yılında da destek vererek, etkinlik kapsamında 25 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 arasında ışıklarını 1 saat süreyle azaltacak.

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Dünya Saati’ne 2016 yılında, Türkiye de dahil olmak üzere, 178 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katıldı.

Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckingham Sarayı, Barselona’daki La Sagrada Familia, Vatikan’daki St. Peter Bazilikası, Rio de Janeiro’daki İsa Heykeli, Newyork’taki Empire State Binası ve Times Meydanı, Rusya’daki Kremlin Sarayı ve Mısır’daki piramitler kampanya için ışıklarını kapatan 10 bin yapıdan sadece bazıları.

Dünya saati nedir?

Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 2 binden fazla kurumun katılımıyla başlayan Dünya Saati, kısa bir sürede 7 kıtada, 150’den fazla ülkede, 7 binden fazla şehirde binlerce insana ulaşarak bugün dünyanın en büyük çevre hareketinin adı oldu.

Ülkemizde 2008 yılından beri WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati etkinliğine, 2014 yılında 400’den fazla kurum katıldı.

Kaynak: İHA