Demokrasi Şehitleri İçin Elazığ'da Hatıra Ormanı

FETÖ tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanlar için Elazığ'da '15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler için oluşturulan '15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikildi.

Orman Genel Müdürlüğünce, şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Harput'taki 20 dekarlık alanda '15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

Bazı şehit ailelerinin da hazır bulunduğu programda, ormanlık alanda şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu tabelalarla birlikte birer fidan dikimi gerçekleştirildi.

Programa katılan Vali Murat Zorluoğlu, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletin tarihinde her zaman kara bir leke olarak kalacağını söyledi.

O karanlık günü bugünkü aydınlık güne çeviren şehitleri rahmetle ve minnetle yad ettiğini ifade eden Zorluoğlu, onların milletin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaklarını belirtti.

15 Temmuz'da bu ülkeyi işgal etme girişimine maruz bırakanlar ve bunun için çaba sarf edenlerin henüz bu çabalarından ve maksatlarından vazgeçmediklerine dikkati çeken Zorluoğlu, şöyle devam etti:

'Tehlike henüz tam anlamıyla bertaraf edilmiş değildir. Başta güvenlik kuvvetlerimiz olmak üzere bütün milletimizin bu konuda mutlaka ve mutlaka uyanık olması gerekiyor. Uyanık olmaya devam etmemiz gerekiyor, millet olarak ve bu şekil niyetleri olanları da mutlaka kısa süre içerisinde ortaya çıkarıp, bunların niyetlerini boşa çıkarmamız gerekiyor.'

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da kendileri için canlarını feda eden, çocukların daha özgür bir ülkede yaşaması için evlatlarını yetim bırakan, daha güçlü bir Türkiye için canlarını feda eden şehitlerin unutulmaması ve tarihe not düşülmesi amacıyla ormanlar oluşturduklarını söyledi.

Polat, 20 dekar alanda şehitler adına 1,5 metre boyunda 4 yaşında birer sedir fidanları dikerek şehitlere vefa borcunu ödemeye çalışacaklarını kaydetti.

15 Temmuz'da Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen polis memuru Faruk Demir'in kardeşi Mehmet Sait Demir de 15 Temmuz'da hem acı çektiklerini hem de şehitleriyle gururlandıklarını dile getirdi.

Harput'a dikilen fidanlarla şehitleri yaşattıklarına dikkati çeken Demir, 'Çocuklarımız, torunlarımız millet olarak hepsi gelip görecekler. Darbe girişiminin kahramanlarını görecekler. Ülkenin bütünlüğünü sağlayan şehitleri görecekler. Gurur verici bir olay.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, il protokolü ve şehit aileleri fidan dikimi gerçekleştirdi.

Kaynak: AA