Bayburt'ta Türkiye Uluslararası Kadın Ve Sanat Etkinliği

Bayburt Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Uluslararası Kadın ve Sanat Etkinliği, resim, heykel, fotoğraf ve seramik sergisinin açılışı tarihi Bedesten Taşhan'da yapıldı.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun'un açılışını birlikte yaptıkları sergide, Türkiye, Azerbaycan ve İran'dan toplamda 19 kadın sanatçı eserlerini sergiledi.

Sergide konuşan Bayburt Belediye Başkanı Memiş, tarihi Taşhan'ın bu tip sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirterek, bundan sonraki sanatsal etkinliklere daha yoğun katılım beklediklerini söyledi.

Sanat anlayışı ve sanat eserlerinin toplumdan topluma ve kişiden kişiye farklılık gösterdiğinin altını çizen Memiş, 'Çünkü sanat özünde öznel bir kavramdır. Toplumların ve bireylerin bakış açıları değiştikçe, içinde yaşadıkları ortam ve hissettikleri farklı olunca, ortaya koydukları sanat eserleri de farklılık göstermektedir.' ifadelerini kullandı.

Memiş, sanatın sadece bireysel olarak değil, toplumsal olarak da kendini ifade etme aracı olduğunu belirterek, sanattan uzak olan bir toplumun kendini geliştiremeyeceğini söyledi.

Sergiye katılan kadınlara, katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevin Aydüslu tarafından Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat adına Vali İsmail Ustaoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş'e hediye takdim edildi.

Kaynak: AA