Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Hanifi Şireci Cami'nin Açılışını Yaptı

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Gaziantep’te yaptırılan üç minareli Hanifi Şireci Caminin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Hanifi Şireci Cami'nin Açılışını Yaptı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bir dizi açılış ve toplantı yapmak üzere geldiği Gaziantep’te Hayırsever iş adamı Ahmet Şireci tarafından yapılan üç minareli Şireci Caminin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra, Gaziantep valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Abdulkadir Yüksel, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurtulmuş açılışta yaptığı konuşmada camilerin önemine değinerek, "Bizim medeniyetimizde cami sadece bir ibadet veri değildir. İslam tarihinin başlangıcından bugüne hayatın merkezi olarak kullanılmış bir mekandır. Herkesin bir şekilde uğradığı birleşme mekanıdır. Camilerimizi inşallah aynı fonksiyonlarına kavuşur. 15 Temmuzda hainlerin başlattığı darbeye karşı vatandaşlarımız göğsünü siper açtı. İşte onlara bu ruhu veren camilerden okunan selalardı. Camilere hayat vermek bu toplumun yeniden ayağa kalkmasıdır. Ahmet Şireci’ye yaptığı bu güzel Camiden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Kurtulmuş ve beraberindekiler Cuma namazını, açılışını yaptıkları Şireci Camide kıldı.
Kaynak: İHA