Avcı-İlyas Ortak Basın Toplantısı

Makedonya Devlet Bakanı İlyas: 'Makedonya'da son iki yıldır özellikle turizm açısından Türkiye'den gelen turistlerin ilk sıralarda olması bizleri sevindiriyor. Türkiye vatandaşları, Osmanlı'yı görmek için Balkanları gezmekte. Bizleri unutmamışlar'

Makedonya Devlet Bakanı Beycan İlyas, ülkesinde son iki yıldır özellikle turizm açısından Türkiye'den gelen turistlerin ilk sıralarda olmasının sevindirici olduğunu belirterek, 'Demek ki artık Türkiye vatandaşları, Osmanlı'yı görmek için Balkanları gezmekte. Bizleri unutmamışlar.' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bakanlıkta Devlet Bakanı İlyas ile ikili görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

İlyas, basın toplantısında Balkanların Türkiye'nin kopmayacak bir parçası olduğunu dile getirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin en yüksek seviyede olduğunu kaydeden İlyas, bu ilişkilerin seyri konusunda tarafların elinden geleni yaptığını söyledi.

İlyas, TİKA gibi önemli bir kurumun elinden geldiği kadarıyla sadece Makedonya'da değil, bölgedeki tüm Osmanlı eserlerini yenileyerek ayakta kalmasını sağladığına dikkati çekerek, 'Makedonya'da son iki yıldır özellikle turizm açısından Türkiye'den gelen turistlerin ilk sıralarda olması bizleri sevindiriyor. Demek ki artık Türkiye vatandaşları, Osmanlı'yı görmek için Balkanları gezmekte. Bizleri unutmamışlar. Bu sevindirici bir nokta.' diye konuştu.

İlyas, Kültür ve Turizm Bakanlığına ülkesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, Üsküp Türk Tiyatrosunun yeni binasına kavuşması konusunda Türkiye'nin katkılarının önemine dikkat çekti.

Yunus Emre Enstitüsüne de Türk kültürünün ve dilinin tanıtılmasındaki çabalardan dolayı teşekkür eden İlyas, Makedonya'da yaşayan soydaş halklar ve Makedonya hükümeti olarak Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını anlattı.

Kaynak: AA