AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş Açıklaması

'16 Nisan'da evet çıkarsa bundan en büyük darbeyi FETÖ yiyecektir, PKK yiyecektir'.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, '16 Nisan'da evet çıkarsa bundan en büyük darbeyi FETÖ yiyecektir, PKK yiyecektir.' dedi.

Ecertaş, Ordu'daki bir restoranda gençlerle bir araya gelerek,16 Nisan'da oylanacak yeni anayasanın maddelerini anlattı.

'16 Nisan'da evet çıkarsa bundan en büyük darbeyi FETÖ yiyecektir, PKK yiyecektir' ifadesini kullanan Ecertaş, '15 Nisan ile 17 Nisan arasında terörle mücadele değişmeyecek. Bugün çok güçlü AK Parti iktidarı var. 17'sinde de çok güçlü AK Parti iktidarı var. Terörle mücadelede bir tane değişiklik olmayacak.' dedi.

Terörün geleceğe dair bütün umutlarının yıkıldığını vurgulayan Ecertaş, 'Bir gün koalisyon çıkarsa yeniden hortlarım diyordu. Hiçbir yerde bu saatten sonra koalisyon ortamı çıkamayacak ve sen de hortlayamayacaksın. Biz de hiçbir terör grubuna ve marjinal gruba göz açtırmayacağız.'dedi.

- 'Artık güçlü hükümet var'

Ecertaş, 15 Temmuz gecesi Boğaz Köprüsü'nde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Yanımızda onca kardeşimiz şehit oldu. Bu ülkede 248 tane şehidimiz bu ülkeyi bizlere emanet etti. İkinci kurtuluş savaşını yaşadık. Bu saatten sonra hiçbir marjinal grup, hiçbir terör örgütünün yandaşı gelip de benim okulumda, benim sınıfımda, benim sokağımda top koşturamaz. Bizler Ordu'nun gençleri olarak, bizler üniversiteli gençler olarak sokağımızda, bahçemizde, sınıfımızda bir tane marjinal grup, bu ülkenin bekası için bir tane kötü söz söylüyorsa hep birlikte birlik olacağız, çatır çatır başlarına yıkıcağız.'

'PKK, FETÖ, DHKP-C ve DAEŞ bu saatten sonra bu ülkede top koşturamayacak' diyen Ecertaş, 'Artık güçlü hükümet var. İnşallah da güçlü bir evetle bundan sonra güçlü iktidarların önü açılacak ve terör örgütlerinin umudu bitecek.' değerlendirmesinde bulundu.

Ecertaş, evet cephesinde AK Parti ile MHP'nin yer aldığını belirterek, 'Peki hayır cephesinde kimler yer alıyor. PKK hayır diyor. Kandilden her gün propaganda yapıyorlar. FETÖ hayır diyor. Pensilvanya'dan propaganda yapıyor. Halka rağmen, halkçı bir parti var CHP. Hayır propagandası yapıyor. Terör örgütüne sırtını dayamış bir HDP var. Onlar da hayır propagandası yapıyor. Ama biz kesinlikle hayır veren terörist diye de bir şey demiyoruz. Ama teröristler PKK ve FETÖ hayır veriyor diyoruz. Müsaade edin de bunu hatırlatalım.' dedi.

Kaynak: AA