183 Öğrenci Karanfillerle Çanakkale'ye Uğurlandı

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından 3 yıldır süren ’Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesi kapsamında 183 öğrenci, sabah saatlerinde karanfillerle Çanakkale’ye uğurlandı.

183 Öğrenci Karanfillerle Çanakkale'ye Uğurlandı
Gaziantepli 42 bin öğrenciyi gruplar halinde şehitler diyarına götüren Şahinbey Belediyesi, bu yıl 20 bin öğrenciyi daha Çanakkale’ye götürme kararı aldı. İlk öğrenci kafilesi bu sabah özel uçakla Çanakkale’ye uğurlandı. Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıkan öğrenciler için havalimanında düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ’Gaziler diyarından şehitler diyarına’ projesi kapsamında bugüne kadar 42 bin öğrenciyi Çanakkale’ye götürdüklerini ve bu yıl içerisinde 20 bin öğrenciyi daha Çanakkale ile buluşturacaklarını söyledi.

Tahmazoğlu,”Çok önemli bir proje şu ana kadar 42 bin öğrencimizi Çanakkale ile buluşturduk. 2017 yılı içerisinde 20 bin öğrencimizi daha ecdadımız ile buluşturacağız. Gençlerimiz bu sayede bu vatanın nasıl kazanıldığını yerinde görecek, tarihin nasıl yazıldığını müşahede edecek. Ecdadının yaptığı gören yeni nesil bayrağına, vatanına bağlı bir nesil olarak yetişmeye devam edecek” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise Türk milletinin tarihi övünç ve kahramanlıklarla dolu bir millet olduğunu kaydetti.

Çanakkale gibi tarihi yerlerin görülmesinin eğitimin bir parçası olduğunu söyleyen Mete, "Övünç ve kahramanlıklarla dolu bir milletiz, gerek bilimde, gerek ilimde tüm dünyaya tarih boyunca medeniyet götürmüş bir milletin evlatları olarak bir tarihin başlangıç yeri olan Çanakkale’ye öğrencilerimizi götürüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi. Duadan sonra protokol üyeleri tarafından öğrencilere karanfil verilerek Çanakkale’ye uğurlandı.

Projenin başladığı 2015 yılından itibaren 42 bin 29 öğrencinin gönderildiği Çanakkale’ye 2017 ve 2018 yıllarında toplam 40 bin öğrencinin daha gönderilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA