'16 Nisan Türkiye'nin Dönüm Tarihidir'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: '16 Nisan Türkiye'nin dönüm tarihidir. Göreceksiniz inşallah, artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye daha mutlu, daha mesut, daha huzurlu, refahın, demokrasinin ve istikrarın hakim olduğu, güçlü idarenin hakim olduğu bir ülke haline gelecektir''

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, '16 Nisan Türkiye'nin dönüm tarihidir. Göreceksiniz inşallah, artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye daha mutlu, daha mesut, daha huzurlu, refahın, demokrasinin ve istikrarın hakim olduğu, güçlü idarenin hakim olduğu bir ülke haline gelecektir.'' dedi.

Yayman, Özel İdare Cazibe Merkezinde düzenlenen 'Anayasa Değişikliği' bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, mevcut sistemde Türkiye'de sürekli cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında problemlerin çıktığını hatırlatarak, referandumdaki tavırlarının net olduğuna dikkati çekti.

Büyük dönüşümlerin büyük liderlerle olduğunun altını çizen Yayman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük değişimi gerçekleştireceğine inandıklarını ifade ederek, ''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gelene kadar, bu milletin anası ağladı. Allah razı olsun Recep Tayyip Erdoğan'dan. O, 3 Kasım 2002'de geldi ve sesiz bir devrim gerçekleştirdi. Beyaz bir inkılap gerçekleştirdi ve söz de karar da milletindir, dedi.' ifadelerini kullandı.

Yayman, yeni anayasa meselesinin AK Parti, CHP ve MHP'nin meselesi olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'MHP lideri Devlet Bahçeli'ye şükranlarımızı sunuyoruz. 16 Nisan Türkiye'nin dönüm tarihidir. Göreceksiniz inşallah, artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye daha mutlu, daha mesut, daha huzurlu, refahın, demokrasinin ve istikrarın hakim olduğu, güçlü idarenin hakim olduğu bir ülke haline gelecektir.''

Türkiye'nin yarım asırdır yeni anayasa konusunu konuştuğunu belirten Yayman, 'Muhalefetin durumu yalancı çoban hikayesi gibi. Yalancı muhalefetin mumu inşallah, 16 Nisan akşamı sönecek.'' diye konuştu.

Toplantıda, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Haluk Alkan, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Sivil Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin de birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA