11. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri

Çukurova Sanat Girişimi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında grafiti sergisi açıldı.

'Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele' sloganıyla yola çıkan festival kapsamında, Adanalı Grafiti Sanatçısı Kerem Ali Yengüner Alidede Mahallesi'nde eski dükkanların kepenkleri ve bazı evlerin duvarlarına grafiti çalışmaları yaptı.

Yengüner’in hazırladığı 'Eski Sokakların Düşü 2' ismi verilen çalışmadan oluşan sergi, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından açıldı.

Karalar, yaptığı konuşmada, Seyhan’da yaşayan insanların mutlu, huzurlu yaşamalarının en büyük idealleri olduğunu söyledi.

Gece gündüz çalıştıklarını belirten Karalar, 'Buraların güzelleşmesini hayal eden bir insanım ama her şeyi bir anda yapmak mümkün olmuyor. Yoktan var etmek Allah'a mahsus. Bize biraz para, biraz imkan, biraz zaman lazım. İşte bugünde barış için, sevgi için, kardeşlik için, yeniden istikrar için hayırlı olsun diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Çukurova Sanat Girişimi kurucusu Çetin Yiğenoğlu da sanatı sokağa çıkartmaktan ve halkla bütünleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sanata ve sanatçıya katkılarından dolayı Başkan Karalar'a teşekkürlerini ileten Yiğenoğlu 'Grafiti sergisinin açılışı için buradayız. Sanat sokakta anlayışının ürünü olan bu çalışmada halkın başkanın desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisine teşekkür ediyoruz.' dedi.

Kaynak: AA