Yörükler, Germencik'te Buluşacak

Aydın’ın Germencik ilçesinde ilk defa yörük şenliği gerçekleştirilecek. Germencik Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan ve Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın katkıları ile düzenlenen Yörük Şenliği bu yıl ilk kez yapılacak.

Yörükler, Germencik'te Buluşacak
25 Mart Cumartesi günü saat 19:00’da Bursa Keleş Kına Gecesinin gösterisi ile başlayacak olan şenlik, 26 Mart Pazar günü Ahmet Şafak Konseri ile sona erecek. Şenliklerde çeşitli etkinlikler ve sanatçıların yanı sıra mehteran gösterisi ile yörük göçü ve kervanı yola çıkma programı gerçekleşecek. Yörük kültürün gelenek ve göreneklerinin yaşatılacağı etkinlik 2 gün boyunca sürecek. 25 Mart gecesi kına gecesi gösterisi sonrasında kadınlara özel eğlence programının ardından 26 Mart Pazar günü Selendi atlı cirit gösterisi yapılacak. Sonrasında kortej yürüyüşü yörük göçü ve kervanı, halk oyunları gösterisi, plaket töreni ve Ahmet Şafak konseri sonrası 1. Germencik Yörük Şenliği gerçekleşmiş olacak.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ‘’Yörük kültürü bizler için önemli. Bir milletin temeli, Türk’ün yaşam biçimi olan Yörük kültürünü elbette önemsiyoruz. Etkinliklerimiz ile gelenek ve göreneklerimizi yeni nesillere aktarmayı ve tanıtmayı amaçlıyoruz. Geleneksel hale getirmek istediğimiz şenliğimizin ilkini bu hafta sonu gerçekleştireceğiz. Germencik Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği program üzerinde oldukça titiz bir çalışma ortaya koydu. Bizlerde Germencik Belediyesi olarak üzerimize düşen katkıyı sağladık. Şenliğimize bölgemizin dört bir yanından katılım bekliyoruz. Hafta sonu gerçekleşecek 1. Germencik Yörük Şenliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA