Yasemin Zengin Açıklaması 'Paramediklerin Sorunlarına Kulak Tıkanıyor'

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, Paramedikler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "İnsan hayatı için yaptıkları hizmetlerin karşılığı asla ödenmez; fakat ne yazık ki tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının gözardı edildiği gibi paramediklerin sorunlarına da kulak tıkandığı bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

Yasemin Zengin Açıklaması 'Paramediklerin Sorunlarına Kulak Tıkanıyor'
İnsanları hayata tutunmalarını sağlayan Paramediklerin birçok sıkıntı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, sağlık çalışanları gibi paramediklerin sorunlarının da gözardı edildiğini söyledi.

Zengin, Paramedikler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "İnsan hayatı için yaptıkları hizmetlerin karşılığı asla ödenmez; fakat ne yazık ki tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının gözardı edildiği gibi paramediklerin sorunlarına da kulak tıkandığı bir dönemi yaşıyoruz. İş yoğunluğu had safhaya ulaşmıştır" dedi.

Paramediklerin karşılaştıkları zorluklara da değinen Zengin, "Şiddet ve sıklıkla ambulans kazaları nedeniyle hayat kurtaran paramedikler her vakaya gittiklerinde hayatlarından endişe eder bir hale gelmişlerdir. Acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetlerinin sunan kamu çalışanları (itfaiye, polis v.b) görev esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle görev şehidi sayılırken 112 çalışanları ise bu değerlendirmenin dışında tutulmaktadır. Aileler mağdur edilmektedir.112 İstasyonları ve ambulansların daha uygun nitelikte hizmet sunmaya müsait hale getirilmesi gerekmektedir. Tüm sağlık çalışanlarının beklediği lisans tamamlama, kamu çalışanlarının çocukları için kreş açılması ve yıpranma payı verilmesi gibi talepler paramedik arkadaşlarımızın da önemli gündem maddesini oluşturmaktadır. Bu üç konuda beyanatlar ve sorunları çözüme kavuşturmayacak sadece oyalama anlamına gelen düzenlemeler yerine somut adımlar atılmalıdır.Türk Sağlık-Sen olarak tüm sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatı dileğiyle tüm paramediklerin Paramedikler Gününü kutluyor, insanları hayatta tutmak için hizmet verirken şehit olan paramedik arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA