Uşak'ta Son 2,5 Ayda 3 Bin 450 Kişi İşe Girdi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Selim Kandemir 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında Uşak'ta ocak, şubat ve mart ayının ortası itibariyle 3 bin 450 ilave istihdam sağlandığını söyledi.

UTSO Başkanı Kandemir, UTSO mart ayı meclis toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan ve işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması hedefine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programının başarıyla sürdüğünü belirtti.

İşsizliğin önlenmesi için herkese görev düştüğünü ifade eden Selim Kandemir, 'Uşak'ta ocak, şubat ve mart ayının ortası itibariyle 3 bin 450 ilave istihdam sağlandı.' dedi.

UTSO olarak programa destek verdiklerini aktaran Kandemir, 'Üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Odamızda aldığımız yeni personellerimizle programa katkı sağladık. Bu seferberliğin ülkemiz adına ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Toplantılarda program kapsamında devletin artı bir istihdama 773 lire teşvik verdiğini anlatıyoruz. Uşak'ta son üç ayda sağlanan ilave 3 bin 450 istihdam geçen sene aralık ayında 60 bin 559 sigortalı olan ilimizde yüzde 5,8 denk geliyor. Tüm illerimizde bu başarı gösterilmiş olsa işsizlik oranı yarı yarıya inmiş olacak.' ifadelerini kullandı.

Kandemir'in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Kaynak: AA