Üniversiteli Gençlere Madde Bağımlığı İle Mücadele Eğitimi

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele’ konulu eğitim verildi.

Üniversiteli Gençlere Madde Bağımlığı İle Mücadele Eğitimi
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksel Okulunun talebi üzerine Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeli Psikolojik Danışman Esra Selvi tarafından ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ konusunda eğitim verildi.

4 ayrı grup halinde toplamda 240 öğrenciye veriler eğitimde konuşan Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeli Psikolojik Danışman Esra Selvi, madde bağımlılığı, tedavi yöntemleri, gençleri bekleyen tehlikeler hakkında gençlere bilgi verdi.

Uyuşturucu maddelerin terör örgütlerine destek sağladığını anlatan Selvi, "Madde kullanımı sizi sosyalleştirmez. Aksine, bir süre sonra bütün sosyal yaşamınızı olumsuz etkilemeye başlar. Çoğunuz ailenizden uzakta yaşamaktasınız. Bu yüzden arkadaş seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Yanlış arkadaşlar sizi yanlış yapmaya sürükler. Madde bağımlılığından asla kurtulamam diye düşünmeyin. Bunun tedavisi var. İlk olarak bağımlı olduğunuzu kabul edin ve daha sonra ailenizle konuşun, onların desteği sizin bu bağımlıktan kurtulabilmeniz için en önemli adım olacaktır" dedi.

Selvi, üniversite gençlerine yönelik eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA