Türkiye Rusya'yı uyardı vururuz!

Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı, Afrin'e üs iddiaları ve PYD/PKK bölgesinde bir askerimizin şehit edilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "(Rusya'daki PYD ofisi) Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz." dedi.

Türkiye Rusya'yı uyardı vururuz!
Türkiye Rusya'yı uyardı vururuz!
Dışişleri Bakanlığı, Afrin'e üs iddiaları ve PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerimizin şehit olması üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edildiğini, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda (örgüte) misliyle karşılık verileceğinin iletildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, '(Rusya'daki PYD ofisi) Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Suriye'de yeni askeri üs kurma planlarının olduğu öne sürülmüştü. Rusya Savunma Bakanlığı, bu iddiaları yalanlayarak yeni askeri üs kurma planlarının olmadığını açıklamıştı.

Açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi gözlem merkezine ait bir biriminin 'ihlalleri önlemek amacıyla' Afrin yakınlarında PYD/PKK ile Özgür Suriye Ordusu'nun temas hattına konuşlandırıldığı belirtilmişti.

Türkiye Rusya'yı uyardı vururuz!Suriye sınırında çatışma: 1 şehit