Türkiye Öğrenci Meclisi Giresun'da Buluşacak

Türkiye’deki öğrenci temsilcileri Giresun çalışyatı ile bir araya gelecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okullarda “Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi” uygulaması kapsamında, Giresun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İl Turizm Müdürlüğü, GİRTAB ve Bulancak Belediye Başkanlığı’nın katkıları Bulancak Anadolu İmam Lisesi’nin ev sahipliği ile yapılacak olan çalıştay 14. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisleri Başkanlık Seçimleri için ön görüşme şeklinde olacak ve yeni yaklaşımlar masaya yatırılacak.

Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul müdürü Yunus Aydın ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pervin Demir’in rehberlik edeceği genç öğrenci başkanları, yapacakları çalıştayda Türkiye’de Öğrenci sorunları, eğitim bilincinin gelişmesi, gençliği tehdit eden sorunlar, eğitim öğretim ortamları, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi birçok konuyu ele alarak fikir alış verişinde bulunacaklar.

24 Mart cumartesi Ada turu ile başlayacak program öğleden sonra Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Kümbet yayla turu, 2. gün Giresun Kale, Zeytinlik ve Şehir turuyla son bulacak.

Konuyla ilgili bilgiler veren Türkiye Öğrenci Meclisi (TÖM) Giresun İl Öğrenci Başkanı Muhammed Yıldırım, Türkiye Öğrenci Meclisi başkanlarını Giresun’da Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’nde 25-26 Mart tarihlerinde iki gün sürecek olan bir çalıştayda ağırlayacaklarını söyledi.

Yıldırım, çalıştayda öğrenci sorunlarının ele alınacağını ve bir rapor hazırlanacağını belirtti.

Kaynak: İHA