Safranbolu'da Köy Okulları İçin 'Kitap Kumbarası' Projesi Başladı

Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ilçeye bağlı köy okullarının kütüphanelerinin kitap eksiğini karşılayacak 'Kitap Kumbarası' projesini başlattı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda başlatılan proje hakkında açıklama yapan Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hasbi Ünal, projenin nisan ayının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Kendilerine destek veren Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a teşekkür eden Ünal, 'Kitaplık ve kütüphanelerinde eksiği olan başta köy okullarımızın eksikliklerini tamamlamak amacıyla bu projeyi başlattık. Böyle programlarda insanlarda, genç kardeşlerimizde paylaşma, kardeşlik bilincini artırmayı hedefliyoruz. Bizlerde yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız faaliyetlerde paylaşmayı, kardeşliği, çevremizi geliştirmeyi hedefliyoruz.' diye konuştu.

Açıklamanın ardından gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdulkadir Çetin de, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel ve Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclis üyeleri ile Safranbolu evi görünümünde tasarlanan kumbaraya ilk kitapları koydu.

Kaynak: AA