Portekiz'e Giden Öğretmenler Karapınar'a Döndü

İlkokul öğretmenlerinin 'Aile İçi Şiddete Maruz Kalan Bireyleri Tespit Etme Konusunda Eğitilmeleri Projesi' kapsamında Portekiz'in Braga kentine giden öğretmenler Karapınar'a döndü.

Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında belirlenen 36 öğretmenden ilk 18 kişilik öğretmen ve idarecinin Portekiz'in Braga şehrinde gerçekleştirilen eğitime katıldığı ve düzenlenen törenle sertifikalarını aldıkları belirtildi.

Eğitimin 6 gün sürdüğü aktarılan açıklamada şunlara yer verildi:

'Proje konusunda uzman kişilerce eğitime tabi tutulan öğretmenler, projenin amacına uygun bir şekilde uygulandığını ve proje konusunda oldukça faydalı bilgi ve tecrübeler kazandı. Eğitimlerin yanı sıra 6 gün boyunca Portekiz'in Braga ve Porto şehirlerini de gezme ve tanıma fırsatı bulan öğretmenler, gidilen şehirlerin tarihi ve doğal güzelliklerini de görme imkanı buldu.

Gerçekleştirilen eğitimle Türkiye ve Portekiz eğitim sistemlerini de karşılaştırma konusunda fırsat bulan öğretmenler, yapılan okul ziyaretlerinde bir Avrupa Birliği üyesi olan Portekiz’in eğitim sisteminin Türkiye'den farklı olmadığını, hatta Türkiye okullarının donanımsal olarak Portekiz okullarından daha iyi durumda olduğunu gözlemledi.'

Proje kapsamında 18 öğretmenin daha 8-14 Nisan tarihleri arasında Portekiz'e gideceği belirtildi.

Kaynak: AA