Pakistan Milli Günü Resepsiyonu

Milli Savunma Bakanı Işık: 'Türk halkı gerek Kurtuluş Savaşımız esnasında bölgenin Müslüman halkı tarafından yapılan maddi ve manevi desteği gerekse 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında Pakistan tarafından gösterilen dayanışmayı kesinlikle unutmayacaktır' Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmud: 'Pakistan ve Türkiye arasındaki bağlar sıcak, samimi ve karşılıklı güvene dayalı olduğu için çok özel ve benzersizdir'.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 'Türk halkı gerek Kurtuluş Savaşımız esnasında bölgenin Müslüman halkı tarafından yapılan maddi ve manevi desteği gerekse 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında Pakistan tarafından gösterilen dayanışmayı kesinlikle unutmayacaktır.' dedi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde JW Marriott otelinde Pakistan Milli Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, Milli Savunma Bakanı Işık, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve bazı siyasi parti genel başkanlarının yanı sıra başkentteki misyon şefleri ve askeri ataşeler katıldı.

Işık, burada yaptığı konuşmada, geçen yılki Pakistan ziyaretinde, Pakistan halkının gönülden misafirperverliğinin somut örneklerine yakından şahitlik ettiğini söyledi.

Pakistan'ın Türk insanının gönlünde özel bir yere sahip olduğunu belirten Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz, kalplerimizde Türk-Pakistan birlik ve kardeşliğinin tarihini her zaman canlı tutmaktayız. Bu bağlamda, Türk halkı gerek Kurtuluş Savaşımız esnasında bölgenin Müslüman halkı tarafından yapılan maddi ve manevi desteği gerekse 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında Pakistan tarafından gösterilen dayanışmayı kesinlikle unutmayacaktır.'

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud da Türkçe yaptığı konuşmasında, 'Pakistan ve Türkiye arasındaki bağlar sıcak, samimi ve karşılıklı güvene dayalı olduğu için çok özel ve benzersizdir. İki ülke bu candan ilişkiyi güçlü ve geniş bir ekonomik ortaklığa dönüştürmek için çalışıyor.' diye konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda zenginleşmeye devam etmesinin gerçekten memnuniyet verici olduğunu belirten Mahmud, 2017'nin Pakistan-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 70. yılı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA