(ÖZEL) Musul'da Çatışmalar Sürüyor

Irak’ın Musul kentinde El Nur Camisinin de bulunduğu El Okaidat bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sivil halkın da yaşadığı bölgelerden kaçışı sürüyor.

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon devam ederken, bölgedeki halk zorlu şartlarla karşı karşıya. Musul halkı, koalisyon güçlerinin hava, Irak güçlerinin kara operasyonları nedeniyle yaşadıkları bölgeleri terk ediyor. Son olarak Bağdadi’nin sözde hilafet ilan ettiği El Nur Camisinin de bulunduğu El Okaidat bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bu bölgedeki halk da enkaza dönen evlerinden ayrılıyor. Çatışmada 1’i çocuk 8 kişi hayatını kaybetti.

Bölgeden ayrılan bir kişi meselenin açlık olmadığını ifade ederek, “Ben karımı kaybettim. Akıbetinin ne olduğunu bilmiyorum. Ayağından iki kurşun yarası aldı, oğlumla birlikte kayboldu. Şuan nerede olduklarını bilmiyorum” dedi.

Iraklı Komutan Besam Halu Kazım, polislerin mültecilere barınak sağlama görevi olduğunu kaydederek, “Biz mültecilere güvenli geçiş yolları sağlıyoruz. Onları mülteci kamplarına götürmek üzere otobüsler hazırlıyoruz. Yaralanan sivilleri polis birliğine ait hastanelerde tedavi ediyoruz. Şu anda ‘Geliyoruz Ey Ninova’ isimli operasyonun içindeyiz, önemli meydanları kurtardık. Milislerin merkezinin bulunduğu El Nur Camisine varmamıza günler bile kalmadı. Musul’un kurtarılmasından sonra onları yeni yerlerine götüreceğiz” açıklamasını yaptı.

(YM- OS)

Kaynak: İHA
Kaynak: İHA