MOBESKO Eski Başkanı FETÖ'den Hakim Karşısına Çıktı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO) başkanı iken gözaltına alınıp tutuklanan Ramazan Baştürk hakim karşısına çıktı.

MOBESKO Eski Başkanı FETÖ'den Hakim Karşısına Çıktı
Kocaeli Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davaya tutuklu sanık Ramazan Baştürk, avukatı Ersayın Işık ve Baştürk’ün yakınları katıldı.

Savunmasını yapan Baştürk, ”Abdülkadir K, 40 yıldır somyaların iskeletini yapan firmanın sahibidir. Bu nedenle kendisiyle sürekli iş nedeniyle görüşmekteydim. Bank Asya’ya da talimatla para yatırmam söz konusu değildir. Bank Asya’da şahsım adına hesap vardır ancak bu sadece müşterilerden para tahsil etmek için kullanılmıştır. 5 yıl içerisinde sadece bir kez Bank Asya’ya gittim. Oraya sürekli olarak yatan para da bizim mülkümüzden gelen kira parasıdır. Metin G. ile de sadece 10 saniyelik bir konuşmam mevcuttur. Eğer ben FETÖ terör örgütüne üye olsam sadece iki kişi ile irtibatım olmazdı" dedi.

Terör örgütü ile irtibatının olmadığını ileri süren Baştürk, ”Ailem uzun yıllardır ticaretle uğraşmaktadır ve tanınan bir ailedir. Benim bu örgütle irtibatım yoktur. Gizli tanık ben ve bir kaç kişinin KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın seçilmesini sağladıklarını söylemiş ancak ben seçimlerde kendisinin karşısında yer aldım. Özdağ ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan ve karşısında duran birisiyim. Bu tanık yalan söylemektedir. Ayrıca dosyaya giren isimlerin birçoğunu da tanımıyorum. Bu nedenle de üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. 2012 yılında KASİAD’tan ayrıldım. Çünkü dernek yönetimi Kocaeli Ticaret Odası seçimlerinde taraf olarak Murat Özdağ’ı desteklemek istediler ancak buna karşı çıktım. Bu nedenle de derneğin üyeliğinden istifa ettim. Ben üç kez yurt dışı ziyaretine gittim. İlk gittiğimde dernek üyesi bile değildim. Diğeri de Fas gezisiydi. O da Kocaeli valiliği tarafından organize edildi. Hatta birçok protokol üyesi de bu geziye katıldı.

Bir de Bosna’ya gittim, o da tamamen iş adamlarıyla olan bir iş gezisiydi. 2011 yılında Mehmet Tabak, Ali Demir ve Metin Gündüz ile Bağdat’a gittik. Kerkük’te polis bizim yolumuzu kesti. Erbil’de bir Türk okullarında iki saat kaldık. Metin Gündüz götürdü bizi, birileri araya girdi ve Bağdat’a gittik. O Türk okulunun bu terör örgütü ile bağlantılı olduğunu tahmin ediyordum. Ben görev yaptığım her yerde ya birinci ya da ikinci adam oldum. Bizim posta kutusunda birden fazla gazete oluyordu. Metin G. beş tane Zaman Gazetesine aboneymiş. Ben onun abone olduğu gazeteyi okuyormuşum. Ben Zaman Gazetesine abone olmadım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti Bank Asya hesap hareketlerinin incelenmesi ve tanıkların yeniden dinlenmesi istemi ile Ramazan Baştürk’ün tutukluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 18 Nisan 2017 tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA