Mersin Şehir Hastanesi 1,5 Ayda Yaklaşık 120 Bin Kişiye Hizmet Verdi

Türkiye’nin açılan ilk şehir hastanesi olan İçel Şehir Hastanesi, otel gibi hizmetiyle vatandaşların açıldığı günden beri gözdesi oldu. 3 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açılan ve 6 Şubat’tan itibaren hizmete giren şehir hastanesi, 1,5 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 120 bin hastaya hizmet verdi. Şu anda 900 kişi hastanede yatarken, 2 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirildi.

Mersin Şehir Hastanesi 1,5 Ayda Yaklaşık 120 Bin Kişiye Hizmet Verdi
2013 yılında yapımına başlanılan ve 3 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açılan İçel Şehir Hastanesi, ilk 1,5 ayında vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Otel gibi hizmetiyle insanların kullanmaya başladığı İçel Şehir Hastanesi, 1,5 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 120 bin hastaya hizmet verdi. Hastanenin 1,5 aylık dönemini değerlendiren İçel Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Operatör Dr. Abdullah Serin, hastanenin 3 Şubat’ta açıldığını, 6 Şubat’ta da ilk hastasını kabul ettiğini söyledi.

Açıldığı ilk günden itibaren yoğun olarak çalışmaya başladıklarını kaydeden Serin, “O günden bugüne hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hastanemiz bu süre zarfı içerisinde yaklaşık 120 bin hastaya hizmet verdi. Bu dönem içerisinde yaklaşık olarak 2 bin civarında ameliyat gerçekleştirdik. Son 15 gün içerisinde günde yaklaşık 9 bin hasta polikliniklere başvuruyor ve ortalama 150 civarında da ameliyat gerçekleştiriyoruz. Şu an hastanemizde 900 civarında hastamız yatıyor. 210 yataklı yoğun bakım ünitemizin yüzde 70’i şu anda dolu. Hastanemizi her geçen gün daha ileriye götürmek için çabalıyoruz. Bunun içinde herkes elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

Hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Serin, “Hastanemizdeki ana hedefimiz halkımıza daha kaliteli bir sağlık hizmetinin sağlanmasıydı. Bu anlamda hastanemiz mevcut olan eski devlet ve kadın doğum hastanelerinden çok çok daha iyi ve kaliteli hizmet veriyor. Hem hastalarımız hem de çalışanlarımız açısından bu hastanemiz de iyi ve kaliteli hizmet hedefine tamamen ulaşılmış durumda. Daha da iyi olması için her geçen gün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hastalarımızın daha önce hizmet alamadığı sağlıktaki eksiklikleri bu hastanede tamamlandı. Bu hastanede her türlü hizmetin verilebilmesinden dolayı hastalarımızın şehir dışlarına sevkleri engellenmiş oldu. Aynı zamanda hastalarımız 2’şer, 4’er kişi yatarken şimdi tek kişilik kendilerine özel odalar ve aynı zamanda polikliniklerde hizmet almaya başladılar” şeklinde konuştu.



"Hastanemiz hastalarımızın yanında çalışanlarına da en iyi hizmeti sunuyor"

Bu hastanenin hastaların yanında çalışanlara da iyi bir hizmet sunduğunun altını çizen Serin, “Çalışanlarımız için daha ferah bir ortam ve aynı zamanda kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri mekanlar oluşturuldu. Hastanemizde mevcut olan 280 poliklinik, her hekimin kendisine ait polikliniğin olması, aynı zamanda poliklinik saatleri dışında kendi aralarında hem hastaları hemde özel hayatlarını konuşabilecekleri konsey adını verdiğimiz bir dinlenme odası oluşturuldu. Servislerde de her hekim için nöbetlerinde ve günlük işleyişlerinde hastalara daha iyi hizmet vermek, kendi durumlarını da daha rahat paylaşabilmek adına odalar temin edildi” ifadelerini kullandı.

Hastanede bin 300 yatak bulunduğunu hatırlatan Serin, “Bin 300 yataklı hastanemizin 280 polikliniği mevcut. Bin 300 yatağın içinde 210 yoğun bakım yatağı, 55 ameliyat odası var. Radyoloji merkezi içerisinde 3 tomografi cihazı, 2 MR cihazı, ultrason cihazları ve her hizmeti verebilecek laboratuvarlar ve diğer patoloji cihazlarıyla beraber tam donanımlı bir hastanemiz mevcut. Hastanemiz 3 Şubat günü doğdu, şu anda yürümekte. Halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Bu yüzde 90 oranında gerçekleşmiş durumunda. Bunu yüzde 100’e çevirdikten sonra sağlık turizmine geçeceğiz. Daha sonra halkımıza verdiğimiz hizmeti aynı şekilde Türkiye’nin gururu olarak gösterip, yurt dışından gelecek hastalara da vereceğiz. Nasıl ki Antalya turizm açısında önemliyse İçel’de sağlık turizm açısından bir adım öne çıkacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA