KOSB'de İhracatta Bilgilendirme Toplantısı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) tarafından, 'İhracatın finansmanında Türk Eximbank ile KGF İşbirliği' başlıklı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.



Programda konuşan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 'Yaşadığımız coğrafya dünyanın en zor, en karmaşık coğrafyasıdır. Dünyaya baktığımızda, alıştığımız küresel sistemde ciddi değişim yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Her zamankinden daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek, daha çok katma değer üreterek, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak kaçınılmaz bir hal almıştır. İşte bu nedenle, başarıların, hep birlikte ve uyum içerisinde çalışarak mümkün olduğuna inanıyoruz.' dedi.

Türkiye'de standartların yükselmesi için yapılması gerekenleri sıralayan Nursaçan, 'Ülke olarak yüksek milli gelire sahip olma, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturma ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta önde olmamız gerekiyor. Bu sebeble devlet kurumlarına, STK'lara ve ilgili herkese ciddi görev düşmektedir. Başarı için dünyayı küresel düşünmek dünyayı bir pazar olarak algılamak ayrı bir önem arzetmektedir.' diye konuştu.

Kaynak: AA