Kırklareli'den Kısa Kısa

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Ramazan Yaman Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan yaşlıları makamında kabul etti.

Kaya, kabulde yaptığı konuşmada, her zaman yaşlıların yanında olduklarını ifade ederek, yaşlıların geri kalan hayatlarında rahat bir yaşam sürmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Yaşlılar Haftası'nın kutlu olması temennisinde bulunan Kaya, haftanın yaşlılar için moral ve motivasyon kaynağı olduğunu kaydetti.

- Fidan dikim etkinliği

Lüleburgaz’da bir anaokulunda fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Helen Doron Anaokulu öğrencileri, okul bahçesinde 18 çam fidanı dikti.

Okul Müdürü Duygu Peran, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere ağaç, orman ve toprak sevgisini aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin küçük yaşta orman sevgisi kazanmasını istediklerini belirten Peran, bu tür etkinlikleri daha çok gerçekleştireceklerini ifade etti.

- Bisiklet eğitimi verildi

Lüleburgaz Belediyesince öğrencilere bisiklet eğitimi verildi.

Bisiklet yılı etkinlikleri kapsamında Gençlik Merkezi konferans salonunda öğrencilere bisiklet tarihi, çeşitleri ve güvenli bisiklet kullanımı hakkında bilgilendirildi.

Kamuoyunda bisiklet fenomeni olarak tanılan Yusuf Akkuş, eğitimde yaptığı konuşmada, bisiklete binmeden önce mutlaka kask takılması gerektiğini söyledi.

Kask kullanımının bisiklet kazalarında yaralanma riskini yüzde 85 azalttığını belirten Akkuş, şunları kaydetti:

'Bisiklet, kullanımı kolay bir araç olarak görünse de o kadar kolay değildir. Bisiklete binmeden önce mutlaka kask ve gözlük takılmalıdır. Bunun yanında bisiklet sürerken gündüz kırmızı, sarı, turuncu gibi canlı renkler giyinmesi gerekirken, gece ise beyaz giyinilmesi önemlidir. Bisiklet sürücüleri bisikletin önünde ve arkasında mutlaka ışık ve reflektörler bulundurmalıdır.'

Kaynak: AA