Kanada Başbakanı Trudeau Londra'daki Saldırıyı Kınadı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Londra'da yaşanan saldırıyı kınadı.

Trudeau, saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Dualarımız saldırının mağdurları ve aileleri ile birlikte. İngiliz halkının yanındayız' ifadesini kullandı.

Başbakan Trudeau, federal parlamentonun öğleden sonraki oturumunda yaptığı konuşmada ise 'Bugün demokrasinin simgesi ve beşiği olan İngiltere Parlamentosu'na bir saldırı olduğunu öğrendik. İngiliz Parlamentosu ve demokrasisine yapılan bu alçakça saldırıyı olabilecek en şiddetli şekilde kınıyoruz. Saldırının kurbanlarına ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kanada, İngiltere halkının yanındadır' dedi.

Trudeau, aynı saatlerde yayımladığı yazılı açıklamada ise şu görüşlere yer verdi:

'Bugün Londra'da yaşanan saldırıyı kınıyoruz. Bu korkak saldırının bir sonucu olarak öldürülen ve yaralanan masum insanları öğrenmekten şaşkın ve üzgünüm. Kanada ve Birleşik Krallık çok yakın dost ve müttefiktir. Dostluğumuz paylaşılan değerlere ve tarihe dayanıyor. Kanada Parlamentosu, bu sabahki saldırıda hedeflenen parlamentonun neslinden gelen bir parlamentodur. Bugün İngiltere Parlamentosuna yapılan saldırı dünyanın dört bir yanındaki demokrasilere yönelik bir saldırıdır. Kanada Parlamentosu da çok uzun sayılmayacak bir süre önce Kanadalıları bölmek isteyen kişiler tarafından benzer bir saldırıya maruz kaldı ancak Kanadalılar bir araya geldi. İngiliz halkının da aynı şeyi yapacağından eminim ve acılarından her zamankinden daha güçlü ve birleşmiş haliyle çıkacaktır. Kanada halkı adına Başbakan May ve Birleşik Krallık halkına tam destek veriyorum. İngiliz hükümetine, bu iğrenç eylemden sorumlu olanları adalet önüne çıkarmak için elimizden gelen her yardımı sunmaya hazırız. Kanada halkı, terörle mücadelede İngiltere'nin yanındadır. Özgürlük ve demokrasinin her zaman zafer kazanacağını dünyaya göstermek için İngiltere ve tüm müttefiklerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.'

- Güvenlik seviyesi yükseltilmeyecek

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Ralph Goodale de parlamentoda gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelindeki polis ve güvenlik birimlerinin ihtiyatlı ve uyanık olduklarını garanti ettiklerini belirtti.

Bakan Goodale, '2014 sonbaharından bu yana orta seviyede tutulan ulusal tehdit düzeyini değiştirmek için hiçbir neden yok' diye konuştu.

Goodale, İngiltere makamlarına her tür yardım ve destek tekliflerini ilettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA