Kamulaştırma Ve Katı Atık Birliği Kurulması Kararları

Sakarya, Muğla, Konya ve Adana'da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yer aldı Sivas'ın Kangal ilçesinde 'Kangal ve Çevre Belediyeler Katı Atık Birliği' kurulmasına Bakanlar Kurulu tarafından izin verildi.

Sakarya, Muğla, Konya ve Adana'da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Sakarya'nın Erenler ilçesinde ilan edilen riskli alan sınırları içinde yer alan Küpçüler ve Yenimahalle bölgesindeki bazı taşınmazların Erenler Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Muğla'da tesis edilecek enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla Bodrum'un Yalıkavak, Yaka ve Dağbelen mahallelerindeki bazı taşınmazların pilon yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek '154 kV (Konya 5. TM-Çumra TM) Brş.N-TCDD Çumra TM Enerji İletim Hattı Projesi' kapsamında Konya ve Çumra'da belirlenen güzergahtaki bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması yapılacak.

TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait '154 kV (Kavşakbendi HES-Kozan 380) Brş.N-Aladağ Enerji İletim Hattı Projesi' için Adana'nın Kozan ilçesinde tespit edilen güzergahtaki bazı taşınmazlardaki direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılması gerçekleştirilecek.

Bu arada, Sivas'ın Kangal ilçesinde 'Kangal ve Çevre Belediyeler Katı Atık Birliği' kurulmasına izin verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı da Resmi Gazete'de yer aldı.

Kaynak: AA