İkram Çeşmesinden Her Gün 750 Kişi Çorba İçiyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl önce sabah işe erken başlayanlara çorba dağıtmak üzere kurulan ikram çeşmesinden her gün 750 kişi faydalanıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Adliye Meydanı'nda kurulan ikram çeşmesinde, her gün sabah saat 06.00 - 08.30 arasında gelenlere ücretsiz sıcak çorba ve ekmek servisi yapılıyor.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, ikram çeşmesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Rektör Kızılay, çorba ikramının büyük bir hizmet olduğunu belirterek, belediye yönetimine teşekkür etti.

Hizmetin uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulunan Kızılay, 'Sabah saat 06.00'da başlanan çorba ikramından öğrencilerimizin faydalanmalarını istiyorum. Zaten bilenler üç yıldır çorbalarını buradan içiyorlar. Duymayanlara da buradan duyurmuş olalım. İkram edilen çorba çok lezzetli ve sağlıklı.' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertan Mumcu da 3 yıldan buyana çorba ikramında bulunduklarını belirterek, 'Sabah 06.00 ile 08.30 saatleri arasında burada yaklaşık 750 öğrenci ve vatandaşımıza çorba ikramında bulunuyoruz. Sabah erken derse giden öğrenci kardeşlerimizin okula aç gitmemeleri adına böyle bir imkan sağlamaya çalışıyoruz. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. İnşallah bundan sonrada bu hizmetimiz devam edecek.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA